Görme engelliler yararına konser

Bilinçli Gençler Derneği'nin yürüttüğü “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında

Bilinçli Gençler Derneği'nin yürüttüğü “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi” kapsamında, Fırat Üniversitesi'nde kurulan Fırat Üniversitesi Bilinçli Gençler Kulübü, görme engelli arkadaşlarımız için "Gerçekten Görüyor Muyuz?" adıyla proje gerçekleştirdi.

Proje kapsamında Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan yetenekli Bilinçli Gençler, görme engelli arkadaşlarımız için bir konser etkinliği düzenledi. Konserden elde edilen gelirin tamamı Altınokta Körler Derneği'ne bağışlandı.

Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen konseri, Elazığ Vali Yardımcısı Ercan ÇİÇEK, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürol, Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Kemal Karabulut, Fırat Üniversitesi Bilinçli Gençler Kulübü Proje Temsilcisi Doç. Dr. Erdal Canpolat, Sosyal Hizmetler Müdürü Zeynel Abidin Koç, Şizofreni Derneği Başkanı Dr. Ömer Deniz, İşadamı Hakan Acar, engelli vatandaşlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli izledi.

Elazığ’ın yetiştirdiği sanatçıların solist olarak katıldığı konserde Türk Halk Müziği eserleri seslendirildi. Gecede ayrıca Fırat Üniversitesi Bilinçli Gençler Kulübü öğrencileri ve Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri de yerel ve yaygın türküleri başarıyla seslendirdiler.

Fırat Üniversitesi Bilinçli Gençler Kulübü Proje Temsilcisi Doç. Dr. Erdal Canpolat, geceye katılımın fazla olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Doç. Dr. Canpolat, "Biz toplumun yararına hizmet etmek için çalışıyoruz ve bu çalışmalarımız daha bir çok projelere atacağımız imzalarla devam edecek. Hizmet sloganı ile hareket ederek toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde insanlara daha fazla faydalı olmaya çalışacağız. Altınokta Körler Derneği yararına düzenledikleri bu projede Bilinçli Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu’na, projede emeği geçen herkese, öğretmen adayı sevgili öğrencilerine ve kendilerine sponsor olarak destek veren Acarın Şirketler Grubu Yönetim kurulu başkanı Hakan Acar’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Refik Temiz ise, 2000 yılında kurulmuş olan derneklerinin kamu yararına hizmet veren bir sivil toplum örgütü olduğunu, amaçlarının görme engellilerin eğitimi ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve onları topluma kazandırmak olduğunu ifade etti.

Elazığ da 700’ün üzerinde görme engellinin bulunduğuna dikkat çeken Temiz, konser biletlerinden elde edilen gelirin engelliler yararına kullanılacağını, konsere desteklerinden dolayı Fırat Üniversitesi Bilinçli Gençler Kulübü’ne teşekkür ettiğini söyledi.

26 May 2011 - 09:45 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.