GÖZLER HEP O ARAZİDE

Fırat Üniversitesi'ne ait Kesikköprü Kampüsündeki 5 Bin dönüm arazi yeniden tartışma konusu oldu.

Elazığ'da 6.8 Büyüklüğündeki depremin yaraları henüz sarılmamışken, kentin gündemi farklı noktalara taşınmaya başlandı. Fırat Üniversitesi'ne ait Malatya Yolu Kesikköprü Kampüs alanındaki 5 Bin dönüm arazinin 600 dönümünün Elazığ Belediyesine devredilmesi yönündeki girişimler, tepkilere neden oldu.

Söz konusu arazinin, daha önce Dubai merkezli bir holding tarafından devralınıp, konut ve yaşam alanı yapılması planlanmıştı. Ancak Fırat Üniversitesi yönetimi, arazinin eğitim amaçlı kullanılacağını belirterek, holdingin teklifini kabul etmemişti.

Bu durumun üzerinden henüz 2 yıl geçmemişken, Üniversiteye ait 5 Bin dönüm arazinin 600 dönümünün bu kez Elazığ Belediyesine devredilmesi gündeme geldi.

İddiaya göre, bazı siyasilerin ve bürokratlar, söz konusu arazinin belediyeye devredilmesi yönünde girişimlerde bulundu.

"ARAZİNİN DEVREDİLMESİNE KARŞIYIZ"

İddiaya ilişkin açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av.Erhun Karakuş, arazinin Elazığ Belediyesine devredilmesine karşı olduklarını vurguladı. Karakuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÜST DERECEDE ÖNEM VERİLMESİ GEREKEN BİR EĞİTİM YUVASIDIR"

"Fırat Üniversitesi, bölgesinde ilklerini gerçekleştiren, 48 bin öğrenciye eğitim veren özellikle mühendislik fakültesi olarak Türkiye 6.'sı olan Elazığ'ın vazgeçilmez ve üst derecede önem verilmesi gereken bir eğitim yuvasıdır. Elazığlılar olarak, Elazığlı bürokrat ve siyasetçiler olarak bizlere düşen Fırat Üniversitesini, bölgesinde ve hatta ülkemizde ilk beş içerisinde yer alabilecek bir ilim, bilim ve eğitim kurumu haline getirmektir."

"ÜNİVERSİTEMİZİN BÜYÜMESİNİ VE DEĞER ÜRETMESİNİ SAĞLAMAK MECBURİYETİNDEYİZ"

"Bu sebeple mesaimizi, plan ve projelerimizi bu yolda belirlemeli, bu bağlamda projeler üreterek üniversitemizin büyümesini ve değer üretmesini sağlamak mecburiyetindeyiz. Geçen gün Rektör beye yapmış olduğumuz ziyaretimizde maalesef ki bürokrat ve yetki sahibi siyasilerimiz planlarını ilim, bilim ve öğretim üzerinden yapmak yerine, üniversitemize ait olan ve üniversitemizin ilerleyecek süreçte kullanabileceği en uygun yer olan araziyi 'nasıl yaparız da üniversitenin elinden alır, imara açar bu arsaları birilerine satarak kazanç elde ederiz' şeklinde planlar yapmaktadırlar.

"YAPILAN BU YANLIŞTAN BİR AN EVVEL DÖNÜLMELİ"

"Üniversitemizin önümüzdeki 15-20 yıllık süreç dahilinde bu araziden başka yerleşke oluşturacağı bir yer bulunmamaktadır. Bu noktada karar yetkisine sahip idareci, bürokrat ve siyasileri gidilen yolun yanlış olduğu şeklinde uyarmak suretiyle, yapılan bu yanlıştan bir an evvel dönmeye davet ediyor, atanmış bir bakanın ısrar ettiği bu hususun hesabını, Elazığ'ın seçilmiş milletvekillerinin vereceğini belirterek 5 milletvekilimizin bir araya gelerek bu karardan dönülmesi noktasında göreve davet ediyoruz."

"İHALELERİ İPTAL EDEREK İŞE BAŞLAYIN"

"İlle de Belediyeye bir kaynak oluşturmak niyetindeyseniz, 130 bin TL maliyetli daireleri 273 bin TL'ye verdiğiniz ihaleleri iptal ederek işe başlayın. O ihalelerde fazladan ödenecek kaynağı Elazığ belediyesine aktarın. Bizler de sizleri ayakta alkışlayalım."

16 Mar 2020 - 17:19 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.