Gözler vaatlerde

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrası, Türkiye’de enflasyondan cari açığa, mali disiplinden döviz kuruna birçok konu, gündeme gelecek.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrası, Türkiye’de enflasyondan cari açığa, mali disiplinden döviz kuruna birçok konu, gündeme gelecek.

Elazığ özellikle istihdam konusunda vekillerin ve hükümetin vaatlerini gerçekleştirmesi için beklenti içinde.

İktidar vekilleri, seçim öncesi Elazığ’a yapılan hizmetleri dile getirdiler, yarım kalan 2018 yılı sonunda tamamlanacak yatırımları kamuoyu ile paylaştılar.

Seçim öncesi bazı hizmetlerde eksiklerini de dile getiren vekil adayları eksik kalan yatırımlar ve vatandaşın taleplerine rağmen 2018 yılına kadar yapılamayan çalışmalar için söz verdiler.

Seçim öncesi özellikle iktidar partisi vekillerinin seçmene verdiği ve medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaştığı vaatler göz önünde olacak.

Vekillerin Cazibe Merkezli İller Programı’nda şart koşulan yatırım miktarını düşüreceklerini ve Elazığ’a yerli ve yabancı yatırımcı getirmek için çalışacaklarını açıkladılar.

Stadyum için yapılan ihale sonrası temel atma ve stadyumun bitirilmiş tarihi Elazığ’ın öncelikli takip konusu olacak.

Pertek köprüsü konusunda vaatlerin bir an önce icraata dönüşmesi için gözler vekillerde olacak.

Uluova ve Kuzova Sulama Projeleri’nin söz verildiği gibi 2018 yılı içinde tamamen faaliyete geçmesi bekleniyor.

ELAZIĞ İŞ DÜNYASI

Elazığ iş dünyası AK Parti’nin seçim beyannamesinde geçen ve iş dünyasını yakından ilgilendiren konu başlıklarının öncelikli olarak gündeme gelmesini bekliyor.

KOBİ’ler, teşvik destekleri, proje bazlı teşvikler konusunda Elazığ’ın hakları aranacak.

Elazığ’ın Cazibe Merkezli İller Programı kapsamına alınmasından sonra ikinci Sanayi Bölgesi’nin erken dönemde bitirilmesi talep edilecek.

Altıncı bölge teşvik imkanlarından yalnızca sanayi bölgesi içinde yatırım yapanlara değil, kentin her bölgesinde yatırım yapan, yapmış olan ve sürekli istihdam sağlayan kuruluşlara da verilmesi bekleniyor.

Tarım ve hayvancılık sektörünün teşvik ve gerçekçi desteklerle yeniden eski günlerine dönmesi için beklentiler de arttı.

Elazığ’ın turizm sahasında önder şehir olması için verilen sözlerin kısa vadede gerçekleştirilmesi talep ediliyor.

02 Tem 2018 - 11:04 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.