HARPUT KALESİ ZİNDANLARI ZİYARETE AÇILACAK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Harput Kalesi’nde zindanların bu yıl ziyarete açılacağını belirterek, şehrin turizm potansiyeli artırmak am...

HARPUT KALESİ ZİNDANLARI ZİYARETE AÇILACAK
HARPUT KALESİ ZİNDANLARI ZİYARETE AÇILACAK
+4
Haber albümü için resme tıklayın

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Harput Kalesi’nde zindanların bu yıl ziyarete açılacağını belirterek, şehrin turizm potansiyeli artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Türkiye pandemi nedeniyle 2020 yılında sönük bir turizm yılı geçirdi. Yeni yıla hızlı bir şekilde hazırlandıklarını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, yerelde yapılan çalışmalardan bahsetti.

DEMİRDAĞ: BUNDAN PAY ALMAK ÇOK ÖNEMLİ

Müdür Demirdağ, “Ben turizmde inanıyorum ki çok ciddi bir patlama yaşanacak. Bu sadece Elazığ’a özgü değil bütün dünyada turizme rağbet artacaktır. Baktığımız zaman dünya düzeyinde 8 milyar insandan 1 milyardan fazla insan her yıl turizm aktivitelerine katılır. Tabi bundan pay almak çok önemli” dedi.

HAFTA SONLARI 25 İLE 50 ARASINDA TUR OTOBÜSÜ GİRMEYE BAŞLADI

Demirdağ, 2018 – 2019 yıllarında Elazığ’da ciddi bir ivme yakalandığını ifade ederek, “Biz Elazığ ili olarak çok ciddi bir ivme yakaladık. Hem tanıtım anlamında çünkü katıldığımız fuarlar hem ulusal düzeyde fuarlar hem uluslararası düzeyde fuarlarda çok ciddi tanıtımlar yaptık. Çok ciddi bağlantılarla tur şirketleri ile bağlantılar kurduk. Son dönemde de tur şirketleri Elazığ’a gelmeye başladı. Harput bölgesine hafta sonları 25 ile 50 arasında tur otobüsü girmeye başladı. Bu 2019 yılında bizler için çok önemliydi. Ben inanıyorum ki bu süreçten sonra yine o eski günlerimize döneceğiz. Çünkü Harput daha farklı daha yeni yüzü ile güzellikleri ile tarihiyle, olgusuyla, özellikleriyle turiste hitap edecektir. Bizim daha çok turistten ziyade bizim daha çok ziyaretçi yerli turist anlamında yerel bölgelerden özellikle İzmir, İstanbul ve yakın çevrelerinden Harput’u ziyarete gelen turistlerimiz var” diye ifade etti.

ZİNDANLARI ZİYARETE AÇACAĞIZ

İl Kültür ve Turizm Müdürü Demirdağ, Harput Kalesi zindanlarının ziyarete açılacağını belirterek, tarihi beldenin turizm potansiyeli artırmak amacıyla yürütülen çalışmaların büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, “Şuan zindanların projeleri bitti koruma kurulan gönderildi. Onlarla ilgili çalışma devam ediyor. Hem zindanların turizme açılması hem de orada bir Osmanlı konağının yapılıp turizme açılması yavaş yavaş bu yaptığımız kazı çalışmalarının biraz daha ziyarete açılması için adımlar atılıyor. Süreç ve kazı çalışmaları biraz uzun süren işler. Hassasiyet gerektiren işler. Belki yıllar boyu sürebilir. Ama burada ortaya çıkan özellikle Orta Mahalle dediğimiz bölgedeki restorasyon çalışmaları içinde projesi bitti. İleride onunda restorasyonu yapıldıktan sonra kalenin bir bölümü veya daha sonraki süreçte saray bölümü diğer bölümlerde açıldığı zaman çok önemli bir yer haline gelecek. Çok büyük bir ziyaretçi sahibi olacağını düşünüyorum” dedi.

HARPUT’UN TARİHİNE IŞIK TUTACAĞI İÇİN ÖNEMLİ UNSURLARDIR

Demirdağ, kalede bulunan eserlerin, ileriki süreçte Harput’a açılacak olan bir müzede sergileneceğini ifade ederek, “Kalede çıkan unsurlar veya bulgular tarihe ışık tutan objelerin tamamı bizim müze müdürlüğümüzde teslim alınmış ve bekletiliyor. Hedefimiz Elazığ’da Harput bölgesinde bir müze oluşturmak. Yeni adımlar atılıyor zaten musiki müzesi ile gastronomi müzesi ile belki etnografya müzesi ile arkeoloji müzesi ile bu adımlar mutlaka atılacak. Müzede sergilenen objelerde Harput’un tarihine ışık tutacağı için önemli unsurlardır” diye kaydetti.

09 May 2021 - 15:33 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.