Harput'ta Atlı Jandarma Birliği Göreve Başladı

Elazığ’ın tarihi ve turistik Harput Mahallesi'nde atlı jandarma birliği göreve başladı.

Harput'ta Atlı Jandarma Birliği Göreve Başladı
Harput'ta Atlı Jandarma Birliği Göreve Başladı
+13
Haber albümü için resme tıklayın

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Komutanlığından (JAKEM) Elazığ'ın tarihi ve turistik bölgelerinde araçların girmediği yerlerde görev alması için 2 atlı ekip gönderdi.

Atlı jandarma birliği ilk olarak tarihi Harput Mahallesi'nde göreve başlayarak devriye attı. Atlı jandarma ekiplerinin, yaz boyunca başta Harput, Sivrice ilçesi Hazar Gölü ve Cip Barajı çevresinde görev alacağı öğrenildi.

Jandarma atlı birliklerinin Elazığ Harput’ta bir ilk olduğunu söyleyen Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat “Haftanın üç günü Harput’ta diğer dört günü sivrice ve cip olmak üzere Elazığ’ımıza hizmet edecek. Birinin adı Safir diğeri de çağrı bey. Balakgazi, Ulu Camii, kilise, kale ve dabakhane çevresinde gezerek vatandaşa hizmet sağlayacak. Yani turizm açısından büyük katkı sağlayacak “ dedi.

ATLI BİRLİKLER ASAYİŞİ DE SAĞLAYACAK

Zülküf Demirpolat “Atlı Birliklerimiz gerektiğinde asayişi de sağlayacak. Drone uçurarak göremediğimiz noktalar oluyor işte bu noktalarda atlı birliğimiz devriye gezecek. Bazen gün boyu bazen de saat 13:00'dan akşam 18:00 kadar devriye gezecekler.“ dedi.

18 Tem 2019 - 16:07 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.