Hatimle teravih namazı kıldıracak camiler belirlendi

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Yusuf Sarıkaya, bu yıl Ramazan Ayı’nda 5 camide hatimle teravih namazı kıldırılacağını söyledi.

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Yusuf Sarıkaya, bu yıl Ramazan Ayı’nda 5 camide hatimle teravih namazı kıldırılacağını söyledi.

Cemaati yoğun olan köy ve mezralara din görevlisi gönderdiklerini söyleyen Sarıkaya, “Camilerimizde kadınlarımıza ait yerler tahsis edildi. Edilmeyen varsa gerekli önlemler alınsın. İmam hatiplerimizde yetişmiş olan hafızlarımız camilerde mukaveleler okumaktadırlar. Bu yıl Ramazan Ayı’nda 5 bölgede, 5 camide Hatimle teravih namazı kıldırılacak. Birisi Harput Ağa Cami, burada Harput kuran kursu hafızlarımız mukavele ile hatimle teravi kıldıracak bildiğiniz Nailbey Cami, Köy Hizmetleri, İhsaniye Cami, Evliya Mescidi. Buralarda hatimle teravih namazı kıldırılacak. Ramazan’ın Harput Ulu Camisinde Enderun usulü teravih namazı kıldırılacak” ifadelerinde bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı çalışmaları kapsamında Elazığ’da çadır açılacağını ifade eden Sarıkaya, “15 Temmuz Demokrasi Meydanında çadır açacağız. Müslüman kardeşlerimizin vermek istedikleri zekât ve filtreleri yurt içi ve yurt dışına göndereceğiz. Bizim seyyar bir ekibimiz yok. Bizim ekibimiz 15 Temmuz Demokrasi Meydanında ve Müftülük Binamızda Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ şubesinde alınacak. Kuran kurslarına yardım diye dolaşanlara asla pirim vermeyiniz ”dedi.

15 May 2018 - 17:47 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.