Hedef 100. Park…

Dört yıl içerisinde büyük bir başarıya imza atarak 84 adet parkı hemşerilerimizin hizmetine sunan Elazığ Belediyesi hedeflemiş 100. park için çalışmalarına

Dört yıl içerisinde büyük bir başarıya imza atarak 84 adet parkı hemşerilerimizin hizmetine sunan Elazığ Belediyesi hedeflemiş 100. park için çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler bir yandan mevcut park ve bahçelerde bakım, onarım, sulama ve yeşillendirme çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da şehrin çeşitli alanlarında park yapım çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yapımına Telekom İl Müdürlüğünün arka kısmında geçtiğimiz aylar içinde başlanan ve 18 bin m²’lik bir alandan oluşan “Çok Amaçlı Botanik Park” ile 27 bin m²’lik bir alanda devam eden Orman İşletme Müdürlüğü altındaki park ve yine Hilalkent Mahallesi’nde 33 Bin m²’lik bir alanda Kültür Parktaki çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Elazığ Belediyesi’nin dört yıl içerisinde ilimize kazandırmış olduğu 84 adet park sayesinde vatandaşların özellikle sıcak yaz aylarını artık evlerinde değil, modern park ve bahçelerde geçirdiğini ifade eden Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Necmettin Aslan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Parklarımızda sadece yetişkinleri değil, çocuklarımızı da düşünerek bu mekânlara çeşitli oyun grupları da monte ettik. Yine birçok parkımızda bulunan sağlıklı yaşam parkurları ve spor aletleri hemşerilerimiz tarafından büyük beğeni topluyor. Yapımı devam eden Hilalkent Mahallesi Kültür Park ve Malatya Caddesi üzerinde Telekom İl Müdürlüğü arkasında bulunan Botanik park ile Orman İşletme Müdürlüğü alt kısmında süren parklarımızın tamamlanmasıyla ilimize yepyeni güzide mekânlar kavuşturmuş olacağız. 5 Yıllık süre sonunda 100 park hedefleyen belediyemiz, öyle ümit ediyorum ki bu sayıya çok rahat bir şekilde ulaşacaktır.”

Son dört yılda yapılan park çalışmalarıyla Elazığ’ın çehresinin değiştiğini ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu şunları söyledi: “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün gayretli çalışmalarıyla şehrimizin kişi başına düşen yeşil oranı Türkiye standartlarının üzerine çıktı. Şehrin hemen her noktasında halkımızın hizmetine sunduğumuz parklarımız her yaştan hemşerilerimizin tercih ettiği mekânlar haline gelmiştir”

11 Eyl 2008 - 19:31 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.