Hepsinin hayali, kendi işini yapmak

Elazığ'da açılan aşçılık kursuna katılan kadınlar, kendi iş yerlerini açmak için çeşit çeşit yemekler öğrenerek ter döküyor.

Elazığ’da hayalini kurdukları restoran, lokanta gibi iş yeri açmak isteyen 30 kursiyer, hem Türk, hem de Avrupa mutfağından yemekler öğreniyor.

Elazığ’da 27’si kadın 30 kursiyer hayallerindeki iş yerini açmak için El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan aşçılık kursunda ter döküyor. Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfağını da öğrenen kursiyerler, usta eğiticiler tarafından eğitim alıyor. 7,5 aylık eğitimin ardından belgelerini almaya hak kazanacak olan kursiyerler, kendi iş yerlerini açmak için ilk adımı atma fırsatı yakalayacak.

Aşçılıkla kursu düzenlediklerini belirten El Sanatları Eğitim merkez Müdürü Haydar Aktar, “Bu kursumuza kayıtlı 30 kursiyerimiz var. 3 tanesi erkek diğerleri ise kadın. Burada eğitim ve öğretim görmekteler. Bize yoğun bir talep geldi. Daha önce aşçı çırağı, aşçı yardımcılığı kurslarını düzenlemiştik. Ama ilk defa aşçılık kursunu açtık. Biz ilklere imza attık. Şuanda kursumuzun devamı konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. 2 buçuk aydır kursumuz devam ediyor. 5 ay daha devam edecek. Toplam 7 buçuk aylık eğitim ve öğretimden sonra arkadaşlarımız sertifikalarını alacaklar” dedi.

"AVRUPA MUTFAĞINDAN YEMEK ÇEŞİTLERİ ÖĞRENDİK"

Aşçı olmak için geldiğini aktaran Berrin Aydın ise, “Yeni yemekler öğrendim. Elazığ’ın mutfağından Avrupa’nın, Almanya’nın, İsviçre’nin mutfağından bir sürü yemek çeşitleri öğrendik. Hala öğrenmeye devam ediyoruz. 2,5 aydır buradayım. Kursumuz 7 buçuk ay sürecek. Sertifika aldığımızda kendilerine katkısı olacak. Ben bir yer açmayı düşünüyorum. Hayallerim var. Benim için hem madde hem de manevi olacak. Güzel yemek yapmayı seviyorum” diye konuştu.

Yemek yapmayı bildiğini fakat kendisini geliştirmek istediği dile getiren Songül Kocadere ise, “İş yeri açmak için belge gerekli olduğu için bende buraya kaydoldum. Çok güzel oldu. Daha güzel bilgilere sahip oldum. Daha çeşitli yemekler öğrendim. Önceden ölçülü yapmıyordum. Şimdi ölçülü, sistemli güzel şeyler yapıyoruz. Hocamızın ve müdürümüzün desteği ile çok güzel. Bize yardımcı oluyorlar. Bunun için çok mutluyum. Geldiğime çok sevindim. 53 yaşındayım ama kendimi daha gençleştirmek ve daha güzel çeşitler öğrenmek için buradayım” şeklinde konuştu.

06 Haz 2018 - 11:24 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.