İÇİMİZ YANDI

Elazığ 8. Kolordu komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da içerisinde bulunduğu Askeri helikopter Bingöl Tatvan arasında kırsal kesimde bilinmeyen bir nedenle düştü. Korgeneral Osman Erbaş ile birlikte 11 asker şehit olurken 2 asker yaralı olarak kurtuldu.

İÇİMİZ YANDI
İÇİMİZ YANDI
+6
Video için play'e tıklayın

Bingöl’den dün saat 13.55’te havalanan Kara Kuvvetleri’ne ait Cougar tipi askeri helikopterle saat 14.25’te irtibat kesildi. Başlatılan arama çalışmalarında helikopterin kaza kırıma uğradığı belirlendi. Ağır hava şartlarının hakim olduğu dağlık bir bölgede düşen helikopterde bulunan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ile 10 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Şehit olan 11 askeri personelin naaşı Elazığ'a getirildi. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yapılan otopsilerinin ardından şehit askerlerin naaşları ambulanslar ile Elazığ Hava limanına götürüldü.

Hava Limanında uğurlama töreni düzenlendi.

Bingöl’den Bitlis’in Tatvan ilçesine giden helikopterin düşmesi sonrası şehit olan 11 askerimiz için ilk tören Elazığ’da yapıldı.

Elazığ Havalimanı’nda düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, şehit Korgeneral Osman Erbaş’ın kuzeni olan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, şehitlerin yakınları ve silah arkadaşları katıldı.

Elazığ Havalimanı’ndaki tören, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı. Şehitler, öz geçmişlerinin okunmasının ardından askeri kargo uçağıyla Ankara’ya dualarla uğurlandı.

Şehit askerlerin naaşları bugün Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenecek devlet törenin ardından memleketlerine gönderilecek. Yaralı askerlerin tedavisi ise devam ediyor.

ŞEHİT OLAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş

Korgeneral Erbaş, 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.

Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz Kahramanmaraş-Afşin

Albay Şentürk Aydınyer Kars

Yüzbaşı Salih Sarıoğlu Samsun-Bafra

Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir Kahramanmaraş-Onikişubat

Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş Trabzon-Of

Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal Afyonkarahisar-Dinar

Uzman Çavuş Tolga Demirci Kayseri-Pınarbaşı

Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu Kırıkkale

Helikopter Teknisyen Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek Afyonkarahisar

Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün, Amasya

Yaralı askerler; Binbaşı Alptekin Köprülü Gümüşhane

Yüzbaşı Ender Uzunçakmak Ordu-Kabadüz

Hulusi Akar helikopter kazasının nedenini açıkladı

Bitlis'te meydana gelen helikopter kazasına ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İlk bilgiler ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

Bingöl’den Bitlis’in Tatvan ilçesine gitmek üzere 13.35’te kalkan askeri helikopter düşmüş aralarında Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu 11 asker şehit olmuştu.

Bunun üzerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar uçakla Elazığ'a geldi. Bakan Akar'a, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ümit Dündar ile Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler eşlik etti.

“OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI”

8'inci Kolordu Komutanlığı’na giden Bakan Akar, burada yaptığı açıklamada Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere saat 13.55'te kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi helikopterin kaza kırıma uğradığını belirtti.

Kaza sonucu 11 personelin şehit olduğunu, 2 personelin ise yaralandığını aktaran Bakan Akar, “Yaralılarımızın hastanedeki tedavilerine devam edilmektedir. Durumları iyi” diye konuştu.

Bakan Akar, helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir.

Kaza kırım ekibine ivedilikle gerekli talimat verilmiştir. İncelemelere bugün başlanacak. Bu elim olayın kesin nedeni, ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecektir.

İlk andan itibaren gerek arama kurtarma çalışmaları gerekse şehit ve yaralılarımızın tahliyesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından kısa sürede tüm imkanlar seferber edilerek her türlü destek sağlanmıştır.

Acımız çok büyük, milletçe derin üzüntü içindeyiz. Bizleri derin acıya ve üzüntüye sevk eden bu elim kazada şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK'ya ve asil milletimize başsağlığı, sabır; yaralı personelimize acil şifalar diliyorum.

05 Mar 2021 - 12:54 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.