İŞÇİLER YÜREKLERİ AĞZA GETİRDİ

Haber: Faik Akgün: Yüksek katlı bir binanın çatısında güvenlik önlemlerinden uzak bir şekilde çalışan işçiler yürekleri ağza getirdi

İŞÇİLER YÜREKLERİ AĞZA GETİRDİ
İŞÇİLER YÜREKLERİ AĞZA GETİRDİ
Video için play'e tıklayın
Elazığ’da Akpınar Mahallesi sınırları içerisindeki hasarlı bir binanın çatısında çalışan işçiler güvenlik önlemlerini almadan yaptıkları çalışma şekli ile korkuttular.

Hasarlı binanın çatısındaki kiremitleri söken işçilerin iş güvenliğinden uzak bir şekilde çalıştığı görüldü. İş güvenliğinin gereği olarak sırtlarında emniyet kemeri ve kafalarında ise baretleri olması gereken işçilerin bu önlemlerden uzak bir şekilde çalışıyor olması insan hayatına ne kadar önem verildiği sorusunu bir kez daha akıllara getirdi. Olası bir tehlike anında işçilerin aşağı düşmesinden korkan vatandaşlar uzun süre tedirgin gözlerle işçilerin çalışmasını izledi. Kimi vatandaşlar işçileri uyarmak istese de sonuç alamdı. Çatı uçlarına kadar uzanan işçiler aşağı düşmeleri halinde ciddi bir şekilde yaralanacaklarını bilmelerine rağmen uyarılara aldırış etmeden çalışmalarına devam ettiler.

Bu Önlemlerin Alınması Gerekiyordu

İş güvenliğinden uzak bir şekilde yapılan çalışma ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz uzmanlar, olası yaralanmaların ve can kayıplarının önüne geçilmesi için çatılarda yapılan çalışmalarda şu önlemlerin alınmış olması gerektiğini vurguladılar. Uzmanlar,

“Tüm çalışanlar şantiye alanında işe uygun kişisel koruyucu malzemeleri (baret, yelek, ayakkabı) kullanmalıdır.

Kaymayı engelleyici ve delinmeye dayanıklı ayakkabılar, çatı vb. çalışma bölgelerinde mutlaka kullanılmalıdır.

Çalışanların paraşüt tipi emniyet kemerini sabitleme noktaları işin yapılacağı alana uygun bir nokta olmalıdır. Şantiyelerde çatıda veya cephede bulunan kirişlerde yapılması gereken işlerde, belirli aralıklarla dikmeler oluşturularak bu noktalara yatay emniyet halatları bağlanmalıdır.

Çatıda yapılan çalışmalarda ilk olarak, çıkış ve iniş esnasında herhangi bir düşme riski varsa bu noktalarda gerekli güvenlik tedbirleri alınmalıdır.

Düşme tehlikesi olan bölgelerde alınacak tedbirler, çalımalar başlamadan önce planlanarak uygulanmalı ve bu tedbirler çalışmalar son bulana kadar devam etmelidir.

Düşme tehlikesi olan malzemelerden doğacak yaralanmaların önüne geçmek için uygun önlemler (ağ, vs.) alınmalıdır.

Çalışanların çatı köşe noktalarında, üst kısımlarda ve kırılabilen malzemelerden yapılmış alanlarda çalışması gerektiğinde; bu alanlarda çalışırken dikkatli olunmalı ve kırılabilecek malzemelerden kaynaklı düşmeler için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Çatı üzerinde çalışan işçilerin düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalmaları durumunda, çalışanların bulundukları alandan yere düşmemesi için korkuluklar yapılmalıdır. Bu korkuluklar dengesini kaybeden çalışanın düşmesine engel olacak sağlamlıkta olmalıdır.”

23 Şub 2021 - 12:45 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.