“İşlerimiz Yarı Yarıya Düştü”

HABER: MUSTAFA EKİNCİ - Koronavirüs salgınının il genelinde artması ve sebze, meyve fiyatlarında yaşanan artış sebebiyle semt pazarlarına gelenlerin sayısı azaldı.

“İşlerimiz Yarı Yarıya Düştü”
“İşlerimiz Yarı Yarıya Düştü”
Haber albümü için resme tıklayın

Korona virüs salgını semt pazarlarını da etkiledi. Salgının etkisinden dolayı pazarlarda sakinlik hakim. Tezgahlar arasındaki kalabalığa girmek istemeyenler semt pazarlarına gitmez oldu. Pazar esnafı, işlerin büyük oranda azalmasından dert yandı.

Semt pazarı esnaflarından Yunus Dalgıç, pandeminin pazarı kötü etkilediğini ve işlerin yarıya düştüğünü belirterek, “Pazarda işlerimiz yarı yarıya düştü. Eski işimiz olmuyor. Yaşanan pandemi sürecinden dolayı halkımız tedbir amaçlı pazara gelmiyor. Fiyatlarda yaz dönemine göre 2 katına çıktı. Örnek veriyorum domates 1,5 TL’den 4 TL’ye yükseldi. Müşterinin eskisi alım gücüde kalmadı” dedi.

“İŞLERİMİZDE YÜZDE 50-60 ARASI BİR DÜŞÜŞ VAR”

Sebze ve meyve fiyatlarında geçen yıla göre yarıya bir yükselme olduğunu ifade eden Pazar esnaflarından Nihat Nazik, “İşlerimizde yüzde 50-60 arası bir düşüş söz konusu. Müşteri hem korona virüsden dolayı hem de yükselen fiyatlar yüzünden pazara gelmiyor. Geçen yıl mevsim fiyatları ile bu sene ki fiyatlar arasında yüzde 40-50 dolaylarında bir fark var. Geçen yıla göre bu yıl fiyatlar yüksek” şeklinde konuştu.

“MÜŞTERİ SAYISINDA BÜYÜK BİR EKSİLME VAR”

Son tedbirler ile birlikte işlerin çok azaldığını söyleyen Pazar esnafı Enes Doğan, “ Pazarda, bundan 1-2 ay öncesine kadar işler biraz iyiydi hareketlenme vardı. Turşuluk ve salça dönemi yoğunluk vardı. Şuan işler alınan son tedbirlerin etkisi ile pazarda müşteri sayısında büyük bir eksilme var. Salgın hastalık ve fiyatların yükselmesinin de işlerin azalmasında etkisi oldu. Geçen yıl ile bu yıl arasında 2-2,5 TL arası bir fark var. Bunun sebebi ise doların yükselmesi örnek olarak ithal muz dışarından geliyor ve dolar ile alınıyor. Doların yüksek olması, ürünü de etkiliyor” diye konuştu.

“İŞLERİMİZDE DÜŞÜŞ VAR AMA YİNE DE ŞÜKREDİYORUZ”

Pazar esnafı Mehmet Biçer “İşlerimiz iyi çok şükür. Tabi ki pandeminin etkisi oldu. Halkımız hastalıktan korunmak için. Toplu alanlardan uzak duruyor. Bu toplu alanlardan biri pazar yeri, işlerimizde düşüş var ama yine de şükrediyoruz. Fiyatlar da geçen yıla yükselme var ama müşterinin eksik olmasını buna bağlamıyorum” dedi.

“İŞLERİMİZ YOK DENECEK KADAR AZALDI”

Pazarda işlerin yok denecek kadar azaldığını ve yetkililerden yardım beklediklerini belirten Pazar esnafı Hıdır Sever, “Korona virüsten dolayı işlerimiz yok denecek kadar azaldı. Halkımız korkudan pazara gelemiyor. Sebze ve meyve fiyatlarında artış olması da işlerimizi kötü yönde etkiledi. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz” diye kaydetti.

02 Ara 2020 - 15:32 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Aytaç - Pazarcı abiler, manavlardan hiçbir farkınız kalmadı; çoğu ürünü pazarlardan pahalıya veriyorsunuz. Geçen pazarda 6 liraya sattığınız domatesi A101 de 5 liraya satıyorlardı. Üstelik çarık çürük yok, hem poşete de gemici düğümü atmıyorlar sizin gibi. Poşetleri eve getirdiğimizde bir saatte de poşetleri açmak için uğraşıyoruz. Umarım anlamışsınızdır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 15:32