KADES UYGULAMASI TANITILDI

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri köylerde yaşayan 70 kadın işçiye Kadın Acil Destek uygulaması hakkında bilgi verdiler.

KADES UYGULAMASI TANITILDI
KADES UYGULAMASI TANITILDI
Haber albümü için resme tıklayın

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce Yurtbaşı beldesi ve. Güzelyalı, Kıraç, Hoş köyünde üzüm bağlarında çalışan 70 kadın işçiye Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) uygulaması tanıtıldı.

Ayrıca kadınların telefonlarına KADES uygulamasının kullanımını anlatan Jandarma ekipleri, uygulama hakkında kadınlara tanıtıcı broşürler dağıttı. Yapılan çalışmalarda KADES uygulamasından haberi olan bayanlarda vardı olmayanlarda. Jandarma ekipleri bu tür çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

Mobil uygulama olarak kullanılan KADES, Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, uygulama sayesinde Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar. KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır.

KADES UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112 Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığınca KADES tanıtım faaliyetlerine kararlılıkla devam edileceği açıklandı.

30 Eyl 2022 - 12:07 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Dilara Mengünoğul


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.