Kadınsız bir siyaset eksikliktir

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, "5 Aralık Kadın Hakları Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 88. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Balık, mesajında, "Dünya Kadın Hakları Günü" ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümünde Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi, kadınsız yönetim, sadece kadınlar için değil bütün toplum için bir eksiklik olduğunu vurguladı.

Dünya Kadın Hakları Günü'nün, tüm dünyada kadınların daha eşit şartlar altında yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlandığını aktaran Balık, şöyle devam etti:

* POZİTİF AYRIMCILIK POLİTİKASIYLA KADINLARIMIZIN ÇEŞİTLİ ALANLARDA SÖZ SAHİBİ OLDU

“88 yıl önce bugün, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan değişiklikle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi.

5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara verilen bu haktan sonra, 2002 yılında iktidara geldiğimiz günden bugüne kadınlarımıza sağlanan pozitif ayrımcılık politikasıyla kadınlarımızın çeşitli alanlarda söz sahibi olması ve etkin yer alması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devrim niteliğinde kararlar aldık. Bu kapsamda iktidara geldiğimiz 2002 yılı öncesi 1999 seçimlerinde kadın milletvekili sayısı 22 iken, 2002 yılında 24 olup, 2018 yılında ise yapılan seçimler ile birlikte 54’ü partimizden olmak üzere 104’e yükselmiş oldu. Bu sayı Cumhuriyet tarihinde bir ilk olmakla birlikte kadınlara verilen önemin de göstergesidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ında dediği gibi; ‘Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi, kadınsız yönetim, sadece kadınlar için değil bütün toplum için bir eksikliktir.’

* BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE GETİRECEK DEĞİŞİK TEKLİFİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

“Kadınlara 1934 yılında verilen seçme ve seçilme hakkını genişletip, özgürce yaşam hakkını da gözeterek toplumumuzun temel taşı olan kadınlarımızın, hükümetimiz 20 yıl boyunca daha güçlü bir ülke hedefleri yolunda emin adımlarla ilerlerken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki iktidarımızda 31 Ekim 2013 tarihinde 4 kadın milletvekili arkadaşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne başörtüsü ile girmesi, Türkiye’de devrim niteliğinde adım atılmasını sağlamıştır.

Günümüz Türkiye’sinde AK Parti Hükümetimizin verdiği mücadeleler sonucunda artık başörtüsü meselesi ortadan kalkmıştır. Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başörtüsüne anayasal güvence getirecek Anayasa değişikliği teklifi için çalışmalara başlandı. Çalışmalar neticesinde en yakın zamanda bu kanun teklifi de Gazi Meclisi’mizde görüşülmeye başlanacaktır. “

* TÜRKİYE YÜZYILI’NI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

“Türkiye Yüzyılına başlarken, son 20 yılda olduğu gibi Türkiye’mizi daha güzel yarınlara kavuşturmak ve geleceğimize daha güçlü bir Türkiye bırakmak için, şanlı tarihimizde destanlar yazan ve her zaman fedakarlıklarını örnek aldığımız Nene Hatun, Şerife Bacı, Halide Onbaşı, Halime Çavuş, Nezahat Onbaşı, Gördesli Makbule ve Tayyar Rahmiye’nin verdiği cesaretle biz kadınlar olarak durmadan, yorulmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla 7’den 70’e birlik ve beraberlik içinde inşallah Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edeceğiz. Bu vesileyle kadınların demokratik haklarına kavuşmasını sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü dua, saygı ve rahmetle anıyor, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 88. yıl dönümünü kutluyorum.”

04 Ara 2022 - 12:39 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Dilara Mengünoğul


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.