"KANIMIZLA BU MİLLETE CAN KATACAĞIZ!"

Memur Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Engin Kırçıl 3 Aralık dünya engelliler günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak adına Türk Kızılay’ına kan bağışında bulunacaklarını söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler gününde Memur Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Engin Kırçıl açıklama yaptı.

Kılıç, "Hâlihazırda 60 Bin Engelli Kamu Görevlisinin 40 Bini Konfederasyonumuzun Üyesi Durumundadır" dedi.

“Elâzığ Memur Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Engin Kırçıl, dünya nüfusunun yüzden 15'ini engelli bireylerin oluşturduğunu ifade ederek; “Dünya nüfusunun yüzde 15’ini oluşturan engelli bireyler, 2011 verilerine göre ülkemiz nüfusunun yüzde 7’sine tekabül etmektedir. Ülkemizde toplam nüfusun iş gücüne katılım oranı yüzde 50,3 iken, engelli nüfusun işgücüne katılım oranı yüzde 22 civarındadır. Kamuda yaklaşık 60 bin engelli personelimiz memur kadrosunda çalışmaktadır.” diye konuştu.

“İhsan” olarak değil insanı önceleyen bir “irfan” olarak değerlendirmek gerekmektedir” diyerek sözlerine devam eden Kırçıl; “Engellilerin sosyal, kültürel, ekonomik, çalışma başta olmak üzere hayatın her alanında ayrımcılığa uğramadan var olabileceği; engellerle karşılaşmadan, daha erişilebilir ve daha saygın şartlarda yaşayacağı bir düzeni sağlamak hepimizin asli görevidir. Çünkü engelliliği ortadan kaldırmak mümkün olmazsa da; engelleyici bakışı, engelleyici mevzuatı, fiziki ve psikolojik bariyerleri ortadan kaldırmak mümkündür. Hayattan soyutlamak yerine hayatın içine katan yaklaşımları bir “ihsan” olarak değil insanı önceleyen bir “irfan” olarak değerlendirmek gerekmektedir. Engelliliği, atıl kalmanın kaderi olmaktan çıkarıp; üreten, kendine ve içinde bulunduğu topluma değer katan imkânlara kavuşturmak gerekmektedir. Bu şuur; engellilerimizin kendilerini toplumdan soyutlamanın aksine toplumun merkezinde olmak için çalışmasını; toplum, devlet ve Sivil Toplum Kuruluşlarında daha kapsamlı ve kararlı bir tutum içerisinde olmasını gerektirmektedir. Engelleri aşmak, engelsiz bir yaşamı kurmak için başlattığımız sendikal yolculuğumuz boyunca engelli kamu görevlilerimizin gerek kazanımları noktasında gerekse sendikal örgütlenme noktasında önemli katkılarda bulunduk.” İfadelerini kullandı.

Memur Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Engin Kırçıl açıklamasına şöyle devam etti"

"Doğruya Yürümek İçin İllaki Ayakların Olması Gerekmediğini Biliyoruz”

Bu çerçevede engeli bulunan bireylerin istihdamında kamunun öncülük yapmaya devam etmesi yanında çalışma şartlarında, kariyer imkânlarında, mali, sosyal ve özlük haklarında da öncülük yapma sorumluluğu yüklenmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Gününün, engelli bireylerin ve engelli kamu çalışanlarının daha iyi şartlarda yaşaması, insan onuruna uygun çalışma şartlarına sahip olması, pozitif ayrımcılık zemininde beklentilerinin karşılanması noktasında yeni bir milat olmasına kapı aralamasını temenni ediyoruz.3 Aralık dünya engelliler gününde Kızılay’a bağışta bulunacağını vurgulayan kırçıl Sembolik anlamda da olsa armağan ettiğimiz kanımızla bu millete can katacağız! Memur-Sen Engelliler Komisyonu olarak bu özel günün anlam ve önemine binaen farkındalık oluşturmak adına Türk Kızılay’ına kan bağışında bulunacağız. Sembolik anlamda da olsa armağan ettiğimiz kanımızla bu millete can katacağız! Terimiz de kanımız da bu millete, milletimizin istiklâline, istikbaline, başarısına, geleceğine feda olsun.'' Diye konuştu

04 Ara 2021 - 00:14 Elaziğ- Gündem

Mahreç   Editör


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.