Kapalı köy yollarını açma çalışmaları başladı

Elazığ’da iki gün boyunca etkili olan kar yağışı neticesinde Elazığ Merkez köyler başta olmak üzere birçok ilçede köy yolları ulaşıma kapandı.

Elazığ’da iki gün boyunca etkili olan kar yağışı neticesinde Elazığ Merkez köyler başta olmak üzere birçok ilçede köy yolları ulaşıma kapandı.

Elazığ İl özel idare ekipleri köy yollarındaki karla mücadele çalışmalarını geç saatlere kadar sürdürerek yollarda kalan vatandaşları büyük tehlikelere maruz kalmaktan kurtardı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu şunları söyledi: “Cenab-ı Allah’ın rahmeti ve bereketi olan kar yağışını hepimiz bekliyor ve istiyorduk. Ve şükrederek görüyoruz ki kar yağışı başladı.

Sayın Valimizin Başkanlığını yaptığı karla mücadele toplantısın da hazırlıklarımızı Sayın Valimize arz ettik. Kendilerinin de bizzat takip ve talimatlarıyla kar mücadelesine hazırlıklıyız. Bütün hedef ve amacımız bu rahmeti zahmete çevirmeden, insanlarımızı yormadan kar mücadelesini yapmaktır.

İlk gün itibariyle 381 köyümüzün daha sonraki gecede yağan kar ile toplam da 400 köyümüzün yolu kapanmış haldedir.

Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çerçevede Merkeze bağlı Yemişlik ve Tohumluk köy yollarında ve Merkeze bağlı Hıdırbaba-Aydınlar Grup yolunda ve Çemişgezek karayolundaki çalışmalarımız tamamlandı. Ve bu çalışmalarda ekiplerimizle birlikte bizzat bulundum. Ve yolları açmanın yanı sıra yolda kalıp çok büyük tehlikelerle karşılaşabilecek vatandaşlarımızı kurtardık.

Vatandaşlarımızın o çaresizlik içindeki içerisindeki durumlarının sevince dönüşmesinin yanında teşekkür ve duaları bizim bütün yorgunluklarımızı unutturdu. Çalışan ekiplerimiz aynı gün sabah 07:30 gibi çalışmalara başlamış ve bugün için ortalama 15-16 saate yakın çalışmışlardır.

Ayrıca bütün bu çalışmaları bizzat takip edip talimatları ile bizleri yönlendiren Sayın Valimize saygı ve şükranlarımızı arz ediyor, İl özel idaresinde çalışan arkadaşlarımıza bu şekilde özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Günışığı Haber Merkezi

15 Ara 2016 - 14:50 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.