Karakoyun’dan Erol’a Tabela ve Aslan Heykeli Tepkisi

Haber: Faik Akgün - Tunceli Emek gazetesi İmtiyaz Sahibi   Hüsniye Karakoyun, Gürsel Erol’un Anafatma Ziyareti’nde gerçekleştirilen  tadilat sonrasında, ziyaret alanına isminin yazılı olduğu tabelalar ve aslan heykeli yerleştirmesine tepki gösterdi.

Karakoyun’dan Erol’a Tabela ve Aslan Heykeli Tepkisi
Haber albümü için resme tıklayın

Tunceli’nin önde gelen gazetecilerinden olan ve ortaya koyduğu gazetecilik anlayışıyla, her kesimin takdirini kazanan, Emek Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüsniye Karakoyun, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a tepki gösterdi. Karakoyun, Anafatma Ziyareti’nde gerçekleşen tadilatın ardından, ziyaret alanına erol’un isminin yazıldığı tabelalar asıldığını ve aslan heykeli yerleştirildiğini hatırlattı. Karakoyun efsanelere konu olan Anafatma Ziyaretine erkeklik simgesi olan aslan heyekili yerleştirilmesini itici bulduğunu belirtti.

“Bunların Habersiz Konulması Bir Parça İnandırıcılıktan Uzak!”

Karakoyun, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un tabela ve aslan heykelinden haberinin olmadığı, yönündeki açıklamasının inandırıcı olmadığını kaydetti. Karakoyun, “Tunceli’de Aleviler’in kutsal atfettiği bir ziyaretgaha, daha doğru düzgün bir şey yapılmamışken, Gürsel Erol’un adına bir levhanın konulması manidar… Erol kendisini, bundan haberi olmadığıyla savunuyor. Oysa; bugün Tunceli kamuoyunda yapılan açıklamalarda da dile getirildiği gibi, Gürsel Erol’un adı bir ziyaret yerinde olan 2-3 bankta ve Tunceli Cemevi’nde de vardır. Yani bunların habersiz konulması, bir parça inandırıcılıktan uzak!” dedi

Kadının Saygınlığıyla Özdeşleşen Bir Kutsal Mekana Absürt Figürlerin Konulmasının Manası Nedir?

Açıklamalarını sürdüren Karakoyun, “Ben Gürsel Erol’un adına düzenlenen tabeladan çok, Anafatma diye bilinen ziyaret yerine, konulan aslan figürlerini daha itici buldum. Aslan; erk ve erkeklikle özdeşleştirilen bir hayvan. Anafatma gibi Hz. Fatıma’dan esinlenen bir efsanesi de olan, kadının saygınlığıyla özdeşleşen bir kutsal mekana, bu absürt figürlerin konulmasının manası nedir?” ifadelerini kullandı

03 Kas 2021 - 16:21 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.