Karakuş: Elazığ Haksızlığa Uğradı

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av.Erhun Karakuş, Elazığ'ın teşvik sisteminde 4. bölge kapsamına alınmasına tepki gösterdi.

Karakuş yaptığı açıklamada, 2016 yılında 6. bölge teşvik sistemine giren Elazığ'ın yeni düzenleme ile bu kapsamdan çıkarılarak 4. teşvik sistemi kapsamına alındığını belirterek, Elazığ'ın haksızlığa uğradığını ifade etti.

ELAZIĞ'IN EKONOMİSİ DERİNDEN ETKİLENECEK

Elazığ'ın 6. bölge teşvik sisteminden çıkarılmasının il ekonomisini derinden etkileyeceğini, kapanması mümkün olmayan ekonomik yaraların açılmasına sebep olacağını belirten Karakuş, şunları kaydetti: "Yatırım teşvik sistemi, ülkenin stratejik sektörleri için önem arz eden ara mallara olan ithalat bağımlılığını azaltma potansiyeli taşıyan yatırımları teşvik etmek amacıyla özel olarak tasarlanmıştır.Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinin cazibe merkezine dönüştürülmesi için Programa Elazığ 26 Ekim 2016 yılında dahil edilmişti.İlimizde küresel ekonomik krizin etkileri devam etmekte iken , 24 Ocak depremi ve hemen akabinde Covid 19 salgınının etkileriyle ilimizdeki esnaf ve işletmecilerin birçoğu kepenkleri kapatarak iflas etmişlerdir yaşanan bunca olumsuzluklara rağmen ilimize pozitif bir ayrıcalık tanınması gerekirken Elazığ ekonomisi yeni bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmıştır. 2016 yılında 6. bölge teşvik sistemine giren Elazığ, yeni düzenleme ile bu kapsamdan çıkarılarak 4. teşvik sistemi kapsamına alınmıştır. Bu uygulama ile ilimiz, önemli teşvik ve desteklerden artık yararlanamayacak. Bu programa göre Tekstil, sebzecilik, makine, ekipman imalatı, kauçuk, plastik sanayii, temel metaller, gıda sanayii, turizm, karayolu taşımacılığı gibi bir çok sektöre teşvik ve destek sağlayan program 4 yıldır uygulamaya geçirilmiş, sistem sayesinde Elazığ'da çeşitli yatırımlar yapılmıştı. Bu yatırımlar kapsamında yararlandığı avantajlar; KDV istinası, Gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, gelir vergisi stopajı desteği ve KDV iadesi desteği sağlanıyordu.İlimizi derinden etkileyecek ve kapanması mümkün olmayan ekonomik yaraların açılmasına vesile olacak bu talihsiz kararın tekrardan gözden geçirilmesi ve mevcut durumun başta Sn. Cumhurbaşkanımıza ilimiz iktidar Partisi'nin yetkililerini ve ilgililerini göreve davet ederken, Yeniden Refah Partisi olarak bizlerin de üzerimize düşen her türlü sorumluluğu üstlenerek konun takipçisi olacağımızı Elazığ Kamuoyu önünde söz veriyoruz." ifadelerine yer verdi.

31 Ağu 2020 - 12:59 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.