Kentsel dönüşümde ses, seda yok!

Birinci derecede deprem kuşağında yer alan Elazığ’da kentsel dönüşüm projesinin ne zaman başlatılacağı merak ediliyor.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın seçimden önce vaat ettiği kentsel dönüşüm projesine ilişkin bugüne kadar somut bir adım atılmadı.

Başkan Mücahit Yanılmaz’ın mega projeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm projesinin Cumhuriyet mahallesinden başlayacağı ifade edilmişti. Ancak bugüne kadar toplantıdan öteye gitmeyen projenin neden hayata geçirilemediği merak konusu oldu.

Kentsel dönüşüm projesi, şehrin gelişmeyen ve olası bir afet durumunda yıkım tehlikesi yüksek olan bölgelerinin yeniden inşasını öngörüyor. Birinci derecede deprem bölgesinde yer alan Elazığ’da Salıbaba, Karşıyaka, Aksaray, Kızılay, Sürsürü, Feyzi Çakmak, Cumhuriyet, Nailbey, Çatalçeşme gibi birçok yerleşim alanı riskli bölgeler arasında yer alıyor. Projenin de öncelikli olarak bu mahallelerde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 6 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilen bir toplantıda yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm projesinin biran önce hayata geçirileceğini ifade etmiş, projenin ilk etapta Cumhuriyet Mahallesi’nde başlanacağını ve şehrin risk taşıyan diğer mahallelerinde de devam edeceğini açıklamıştı. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilemedi.

Kamuoyu, Elazığ için önem arz eden kentsel dönüşüm projesi konusunda somut bir adım atılmasını bekliyor.

15 Eyl 2015 - 20:07 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.