Kira Yardımı Bugün Başlıyor

Haber: Meltem Turan -Elazığ Valiliği, Maden İlçesi Camiikebir Mahallesi Riskli Alan içerisinde kalan konut ve işyerleri için Kira Yardımı Müracaatlarının 30 Aralık Pazartesi günü başlayacağını duyurdu.

Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 27.12.2019 tarih ve 309118 Sayılı yazıları ile ilimiz Maden İlçesi Camiikebir Mahallesi’ndeki riskli alanda yer alan yapıların tahliyesi ile yapısını tahliye eden vatandaşların kira yardımından yararlanabilmeleri için müracaatlarının alınmasına 30.12.2019 Pazartesi günü itibariyle başlanılacaktır. İlimiz Maden İlçesi Camiikebir Mahallesi sınırları içerisinde kalan 24,95 hektar büyüklüğündeki alan, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun, 2’nci Maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi uyarınca 18.06.2019 tarihli ve 1150 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile “ Riskli Alan” olarak ilan edilmişti. Hak sahibi vatandaşlarımız, riskli alanda bulunan konut ve işyerleri için kira yardım taleplerini Maden Kaymakamlığında oluşturulan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü birimine veya Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yapabileceklerdir. Kira yardımları; başvuru yapılan ayı müteakip bir sonraki ay içerisinde ödenecektir. Hak sahibi vatandaşlarımıza konut ve işyerleri için aylık 905 TL kira bedeli ödenecektir” denildi.

29 Ara 2019 - 12:58 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.