Kömürhan Köprüsü Elazığ sınırlarına dahil oldu

Elazığ-Malatya il sınırı yer değişti ve bir adı da “İsmet Paşa Köprüsü olan Kömürhan Köprüsü Elazığ il sınırlarına dahil edildi.

Elazığ-Malatya il sınırı yer değişti ve bir adı da “İsmet Paşa Köprüsü” olan Kömürhan Köprüsü Elazığ il sınırlarına dahil edildi.

Malatyahaber.com internet sitesinde dün yayınlanan “Sınır yürüdü, köprü gitti!” başlıklı haberde, Malatya il sınırları içerisinde yer alan Kömürhan köprüsünün, Elazığ il sınırına kaydırıldığı belirtildi.

Haberde, Malatya-Elazığ sınırının, köprünün Elazığ yakasındaki Jandarma karakolundan başladığı ve sınır levhasının da burada bulunduğu belirtilirken, bir süre sonra Elazığ il sınırı levhasının köprünün Malatya yakasındaki girişine dahil edildiği kaydedildi.

Haberde, bu değişikliğin Karayolları 8. bölge müdürlüğünce yapıldığı ifade edilirken, konuyla ilgili bölge müdürü Yasin Altunyva’nın bilgilendirildiği ancak bugüne kadar herhangi bir çalışmanın yapılmadığı belirtildi.

Haberin bir bölümünde ayrıca şu ilginç ifadelere de yer verildi: “Hangi karayolları görevlisi tarafından yapıldığı belirlenemeyen bu hata bir türlü giderilmedi ve 2 yıla yakın bir süredir devam ediyor. İl sınırının değiştirilmesi ile levhanın yaklaşık 100 metre kadar Malatya tarafına taşınması ‘Elazığlılar, her yıl 100 metre taşırlarsa, 5 asır sonra Malatya çarşı merkezine varacaklar’ esprilerine yol açtı. Karayolları bölge müdürlüğünün iki il arasındaki sınırı doğru yerine taşıması gerektiği belirtiliyor”

09 Tem 2010 - 23:50 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.