Konut Tesliminde Yeni Formül Arayışı

HABER: VEDAT YETİK - AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, deprem konutlarının hak sahiplerine teslimi konusunda yeni formül arayışında olduklarını belirterek, "2700 konut bitti. Bu konutların kura yönteminin nasıl olacağını, hangi yöntemle dağıtılacağını, en adil şekilde nasıl yapabilir bunun  çalışmasını yapıyoruz." dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, Gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca ile görüşen Milletvekili Bulut, Ülke ve Elazığ gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BUGÜNKÜ ŞARTLARDA ERKEN SEÇİM İSTEMEK AKLA ZİYAN BİR ŞEY"

Erken seçimin gündemlerinde olmadığını söyleyen Milletvekili Metin Bulut, "Müttefikimiz Devlet bahçeli ve Genel başkanımız defaten açıkladı. Ufukta bir erken seçim yok. Ne bu ülkenin şartları buna müsait ne vatandaşımızın psikolojisi bu işe müsait ne de böyle bir şeye gerek var. Neticede 2023'e kadar Allah nasip ederse bu birliktelik ve hükümet devam edecek. Şuanda gündemde erken seçim yok. Siyaset dönem dönem hareketlenir. Siyaset statik değil, dinamik bir iştir. Bu dinamizmi göstermek zorundadır. Bazen seçmende farkındalık yaratabilme adına partilerin bu tip çıkışları olur. Kesinlikle ne bizim parti gündemimizde ne de ülkemizin gerçek gündeminde erken seçim yok. Zaten böyle bir gündemde seçim istemek akla ziyan bir şey. Çünkü bir taraftan pandemiyle mücadele ediyorsunuz, Elazığ özelinde depremle mücadele ediyorsunuz. İzmir'de depremle mücadele ediyorsunuz. Malatya'da, Giresun'da ülkenin pek çok yerinde afetler olmuşken, ülkenin gündemi bu kadar yoğunken kalkıp seçim istemek akla ziyan bir şeydir." dedi.

AK PARTİ'DEN KOPUŞ YOK

AK Parti'den ayrılıklar ve kan kaybı olduğu yönündeki görüşlere değinen Milletvekili Metin Bulut, "Bülent Arınç'ın istifası Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğindendi. Partiden bir istifa olmadı. Kaldı ki AK Parti son dönemde bir üye çalışması başlattı. 7-8 ay içerisinde 1 Milyon 400 bin yeni üye yaptık. İnsanların grup grup akın ettiğinin göstergesi. Sadece bu yıl yapmış olduğumuz 1 Milyon 400 Bin üye sayısı pek çok partinin toplam üyesinden çok daha fazla. O yüzden hiçbir kopuş yok. Aksine çok ciddi bir teveccüh var." ifadelerine yer verdi.

"BİTMİŞ KONUTLARI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TESLİM EDECEĞİZ"

24 Ocak'ta yaşanan depremin ardından Elazığ'da yürütülen çalışmalara değinen Bulut, " Elazığ çok büyük bir depremle karşılaştı. Kolay bir şey değildi. Allah'a hamdolsun ki büyük mahcubiyetler yaşamıyoruz. Depremin hemen akabinde pandemi olmasına rağmen 24 Ocak'ta vermiş olduğumuz sözleri tutmaya çalıştık ve tuttuk. Yılsonuna kadar 7-8 bin konutu bitirip teslim edeceğiz dedik. Pandemi olunca millette bir tedirginlik oldu. Pandemi döneminde bu yapılamaz denildi. Allah nasip ederse yıl sonuna kadar 8 bin konutu teslim edeceğiz. 179 konutu teslim etmiştik. 2700 konut bitti. Bu konutların kura yönteminin nasıl olacağını, hangi yöntemle dağıtılacağını, en adil şekilde nasıl yapabilir bunun çalışmasını yapıyoruz. Bu bittiğinde önümüzdeki haftadan itibaren bitmiş konutları teslim edeceğiz. Burada bireysel iltimas olmayacak, kayırmacılık olmayacak.Kurayı çekerken en adil şekilde çekilecek. mesela ikinci katı ikinci katta, üçüncü katı üçüncü katta çekmek gibi. iki artı bir için ayrı, üç artı bir için ayrı kura çekmek gibi bir formül var. Bununla alakalı AFAD'da çalıştık. En adilane şekilde bunu yapmaya çalışıyoruz."

26 Kas 2020 - 14:29 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Korkut - Iki kiisilik hatta üç kişilik ailelere 2+1,4 ,5 ve daha kalabalık ailelere 3+1 ler den kura çekilmelidir.5-6 kişilik aileye 2+1 kurası saçmalıktan başka birşey olmaz.Bunlar ikametgah belgesi incelenerek pekala sağlıklı kura çekilebilir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 14:29