Kura Mağdurları Ağar'la Görüştü

Haber: Faik Akgün - Toplu kura  nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti  Deprem Komisyonu'na duyurmak için  Elazığ Valiliği önünde toplanan mağdur  vatandaşlar  Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ile görüştüler

Geçtiğimiz aylarda TBMM'de beş partinin ortak kararıyla depremlerin zararını en aza indirgeyecek önlemlerin saptanması için kurulan Deprem Araştırma Komisyonu Elazığ'a gelerek çalışmalarına başladı. Komisyonun sabah saatlerinde Elazığ Valiliğinde yaptığı bilgilendirme toplantısı öncesi, toplu kura çekimi sonrasında hak kaybına uğradıklarını ifade eden ve kura mağduru olduklarını dile getiren çok sayıda vatandaş talep ve sorunlarını bildirmek üzere valilik binasının önünde toplandı. Deprem sonrası yapımı tamamlanan ve hak sahiplerine dağıtılan deprem konutlarının kura çekim yöntemi, dairelerin metrekareleri ve yerleri nedeniyle hak kaybına uğradıklarını ifade eden vatandaşlar talep ve sorunlarının dinlenmesini istediler. Uzun bir süre valilik önünde bekleyişlerini sürdüren vatandaşlar AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ile görüştüler. Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen AK Parti Elazığ Milletvekili Ağar valilik önünde toplanan vatandaşları temsilen gruptan 11 kişiyi valilik binasına davet etti.

Zülfü Tolga Ağar’ın önerisi ile depremzede vatandaşlar arasından seçilen 11 kişi, Elazığ Valiliği Toplantı Salonu’ nunda Milletvekili Ağar ve AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı ile bir toplantı yaptılar. Vatandaşların talep ve sorunlarının ele alınacağı toplantının ardından yaşanan sorunların Milletvekili Ağar tarafından Deprem Araştırma Komisyonu'na iletileceği öğrenildi.

11 Mar 2021 - 14:45 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Elazığspor - Hic bir kiymeti yok cimere yazarsan daha cok.muhattap bulursun emin ol.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mart 14:45
01

Depremzede - Bu kurayı bizmişen deki gibi yapsaydınız 2+1 Bodrum ve zemin katlar kuraya dahil edilmeseydi bugün bu insanlar mağduriyet yerine Allah razı olsun diyeceklerdi ama bizmişen Deniz sonra ne oldu da almış oldukları kararları değiştirip toplu kura yapıldı.Çatalçeşmede 4. Kat hiçbir ev kuraya dahil edilmeme sebebi ne acaba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Mart 14:45