KÜRSÜBAŞI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Elazığ Belediyesi tarafından UNESCO dünya kültür mirası temsili listesinde yer alan Kürsübaşı geleneği yaşatılıyor.

Elazığ Belediyesi tarafından her cumartesi akşamı tarihi Harput Mahallesi'nde düzenlenen ve UNESCO dünya kültür mirası temsili listesinde yer alan Kürsübaşı geleneği, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Bu çerçevede tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Musiki Müzesi'nde Kürsübaşı etkinliği düzenleniyor. Birbirinden farklı türkülerin seslendirildiği Kürsübaşı, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projeleri arasında yer alan Harput Musiki Müzesi'ndeyiz. Kürsübaşı canlı dinleti ile kültür sanat hizmetini vermekteyiz. Elazığ’ın Türkiye’ye mal olmuş musikisi, kültürü ve sanatında yer alan Harput Musikisin tanıtmak için büyük bir proje ve güzel bir mekan oldu. Harput müzeler şehri dediğimiz müzeler birer birer gerçekleşmeye başlandı. Bu Musiki Müzesi sadece Elazığ değil dışarıdan gelenlerin de ilgisini çekiyor. Müze içerisinde tüm musikide bulunan enstrümanlar var. Kürsübaşı etkinliğimiz var. Alt katta canlı olarak sergilenen bir mekan. Özellikle hafta sonlarında ziyarete gelen insanlarla dolup taşıyor” dedi.

18 Eyl 2022 - 11:04 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.