Kuyumcular Odasından tepki!

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, kuyumcuların 22 ayar altını 24 ayar olarak sattığı yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi. Başkan Çakmakçı, altın alacaklara da tavsiyelerde bulundu.

Kuyumcuların, 22 ayar altını 24 ayar gösterip vatandaşa sattığı yönündeki haberlere tepki gösteren Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, “Özellikle dün itibariyle yayınlanan kuyumcuların 22 ayar altını 24 ayar altın diye satıyor kelimesi kesinlikle katılmadığımız bir durum. Tabi ki her toplumda olduğu gibi bizim sektörde de tabi ki çürük elmalar olacak. Biz bu açıklamaya hiçbir şekilde katılmadığımız gibi özellikle Elazığ olarak, İzzetpaşa Kuyumcular Çarşısı olarak pasajımızın da vatandaşın bilgisi dahilinde 18 tane televizyon koyarak fiyat ekranlarının 22-24 ayarın, diğer altınların alış ve satış fiyatlarının olduğu bir sektörüz. Tabi büyük sektörlerinde bazı kötü niyetli insanlar olabilir. Onlarında kesinlikle sektöre mal edilmemesi, yani sektör o kadar büyük bir sektör ki 35 bin tane esnafımızı ilgilendiren, 5 bin tane yaklaşık atölye, 35 bin tane kuyumcu mağazası olmak üzere toplam 40 bin tane, bunun yanında 500 bin tane kişiyi istihdam eden sektörüz. Kalkıp ta 500 bin kişiyi bunun içine sokmanın hiçbir anlamı yok. Kesinlikle haberin yanlış olduğu kanaatindeyim. Esnaflarımıza tavsiye niteliğinde fiyatlar açıklıyoruz. Bunun yanında 24-22-18 ayarı alış ve satış fiyatı olmak dahilinde bütün fiyatı açıklıyoruz. Artık teknoloji çağında yaşıyoruz. Herkes cep telefonlarını çıkartı mı fiyatları istediği gibi görebiliyor. Böyle bir haberin ben doğruluğuna kesinlikle inanmıyorum. Kesinlikle yanlış bir haber. İçimizde tabi ki çürük elmalar olabilir. Bununla ilgili bizlerde elimizden geldiği kadar, destekte alabilirler adliye ve emniyet birilerinden. Bu konuda uygun iş yapmayan insanları gerekli yere söyleyerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Özellikle şunu belirtmek istiyorum ki hiçbir kuyumcu, bunu be kuyumcuyum diye art niyetle değil. Hiç kimse hiçbir vatandaş 22 ayarı 24 ayar fiyatına almaz. Bunun fiyatı zaten belli. İşçilikli ürünler değişebilir. Özellikle 24 ayarlık altının fiyatını geçecek ürünlerde mevcut” ifadelerine yer verdi.

28 Tem 2019 - 12:47 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.