Listeler belirlendi

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için siyasi partiler adaylarını belirledi.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için siyasi partiler adaylarını belirledi. MHP ve CHP aday listesini ilk belirleyen partiler oldular.

27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri İçin seçime girecek bütün siyasi partiler kesin aday listelerini YSK'ye teslim etti.

Siyasi partiler başvuru evraklarındaki eksikleri 25 Mayıs’a kadar tamamlayıp YSK'a bildirebilecekler.

Milletvekilliği geçici aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu tarafından 26 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayınlayacak. Bu tarih itibariyle partilerin itiraz süreci başlamış olacak.

YSK'ya seçime girecek partiler tarafından teslim edilen ve 26 Mayıs’ta resmi gazetede duyurulacak olan geçici aday listelerine itirazlar 27 Mayıs saat 23:59'a kadar karar verilmiş olacak.

YSK tarafında netleştirilen kesin aday listeleri seçim çevrelerince ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve resmi gazeteye 30 Mayıs’ta gönderilecek.

AK PARTİ’NİN ADAYLARI;

1-Metin Bulut

2-Sermin Balık

3-Zülfü Tolga Ağar

4-Zülfü Demirbağ

5-Şahin Şerifoğulları

MHP’NİN ADAYLARI;

1-Oğuzhan Demir

2-Mustafa Fahir Şaşmaz

3-Orhan Özbey

4-Mesut Aksan

5-Sami Selen

İYİ PARTİ’NİN ADAYLARI;

1-Yavuz Temizer

2-Abdülkerim Eflatun

3-Ali Yücel Uygur

4-Mustafa Kemal Atikeler

5-Enis Giray

SAADET PARTİSİ’NİN ADAYLARI

1-İbrahim Hacıbekiroğlu

2-Muhammed Nedim Sadak

3-Mustafa Emre

4-Özkan Ergen

5-Abobekir Tanyıldızı

CHP’NİN ADAYLARI

1-Gürsel Erol

2-Emrah Özden

3-Ayten Çekil

4-Nazmi Gürbüz

5-Mesut Baskan

21 May 2018 - 17:02 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.