Maden'de Köprü Tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Maden ilçesindeki Camii Kebir Mahallesine bağlantıyı sağlayan köprünün kapalı tutulmasına tepki gösterdi.

Video için play'e tıklayın

Afet bölgesi ilan edilen mahalleye girişlerin serbest olmasına rağmen köprünün kapalı tutulmasını mantık dışı olarak değerlendiren Milletvekili Erol, Elazığ Valisi Çetin Oktay kaldırımla bu konuyu değerlendireceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, heyelan riski nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Maden ilçesini ziyaret etti.

Beraberindeki heyetle birlikte afet bölgesi ilan edilen Camii Kebir mahallesini gezen Milletvekili Gürsel Erol, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Erol, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Maden ilçesinde afet bölgesi ilan edilen Camii Kebir Mahallesine girişlerin serbest olmasına rağmen mahalleye bağlantı sağlayan köprünün kapalı tutulmasının mantık dışı olduğunu söyledi.

Köprünün açılması için Vali Çetin Oktay Kaldırım'la görüşeceğini belirten Erol, şunları söyledi: "Uzun süreden beri Maden'deki heyelan riskinden kaynaklı yaşanan sorunla ilgili sürekli gelip buradaki hemşehrilerimizle görüşüyoruz. Mağduriyetlerin giderilmesi anlamında neler yapılır konusunda görüş alışverişinde bulunuyoruz. Yine bugün en son afet yasasından kaynaklı tebligatlardan sonra Maden'de olan bitenleri yerinde görmek için geldiğimizde hiç de hoşumuza gitmeyen, anlam veremediğimiz bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Camii Kebir Mahallesi, yani ilçenin merkezi olan mahalleden köprüye kadar afet bölgesi olarak ilan edilmiş. Doğal olarak tabiki devlet vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumakla sorumlulukları vardır. Ama bunu yaparken bir mantık dışında uygulamalara da çok uygun davranmamak lazım. Bu işin mantığını size anlatayım; Burada bir köprü var. Bu köprü Maden ilçesinin merkezine giden ana köprüdür. Bu köprü can güvenliğinden dolayı kapatılmış durumda. Peki burayı kapattınız da yolu nereden verdiniz. Yolu çok ileriden vererek, yine Maden ilçe merkezine gelmek için alt yolu kullanacaksınız. Yani yine afet bölgesi ilan edilen, heyelan riski olan bölgeden geçeceksiniz. Ben bunu ilimiz valisine ileteceğim. Köprünün biran önce açılmasıyla ilgili ricada bulunacağım. Gerçekten çok anlamsız ve mantıksız bir şey. Ulusal basına düşürse resmen bir komedi haline dönüşür bu olay. Yani köprünün geçişi yasak ama ilçe merkezi yani afet bölgesi ilan edilen bölge açık. Bu çok anlamsız bir iş. Ben hemşehrilerimle bu süreçle ilgili görüşlerini aldım. Afet yasasından kaynaklı Camii Kebir mahallesi dışında, geri kalan mahallelerimizin önümüzdeki süreçle ilgili hangi risklere açık olduğunu ve oradaki insanların önümüzdeki dönemde ne tür mağduriyet yaşayabileceklerini, Maden'in ilçe olma özelliğinin önümüzdeki süreçte risklerini, tehlikelerini değerlendirdik. Madenlilerin mağduriyetinin çözümü ile ilgili elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğiz." Günışığı Haber Merkezi

16 Tem 2019 - 16:42 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.