Memur-Sen Israrcı!

Elazığ'da 24 Ocak'tan itibaren 6 ay süreyle 693 Lira deprem tazminatı alan memurlar, deprem tazminatının 6 ay daha uzatılması talebinde ısrarcı.

Taleplerini Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın aracılığı ile İçişleri Bakanlığına ileten memurlar, Cumhurbaşkanı'ndan bu konuda müjde bekliyor.

Memur Sen Elazığ İl Temsilciliğinden, konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "24 Ocak'ta ilimizde yaşanan deprem felaketi sonrasında Memur-Sen İl Temsilciliği ilgili makamlara bir dosya iletmişti. Dosyada yer alan talepler arasındaki 'Deprem Tazminatı' konusu Cumhurbaşkanının onayı ile Elazığ merkez ve Sivrice ilçesine 6 ay süreyle deprem tazminatı ödenmesi şeklinde kabul gördü. Ancak kararın Elazığ merkez ve tüm ilçeleri kapsaması gerektiğini Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim BAHŞİ, yaptığı basın açıklaması ile tekrar dile getirmişti. Sonrasında Memur-Sen Genel Merkezi tarafından 15 Haziran 2020 tarihinde 'Deprem Tazminatının' Elazığ merkez ve tüm ilçelerini kapsayacak şekilde uzatılmasını içeren talep yazısı Cumhurbaşkanlığına iletildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 14 Temmuz 2020 tarihli bir uzatma talep yazısı da İç İşleri Bakanlığına yazıldığını dile getirerek tazminatın 6 ay daha uzatılması gerektiğini belirtmiş ve bunu İç İşleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile yüz yüze görüşerek de dile getirmiştir. Bu bilgileri de attığı twet ile de tüm kamu oyuyla paylaşmıştır. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da gayretleri ile 'Deprem Tazminatının' Elazığ merkez ve tüm ilçeleri için uzatılması müjdesini Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz.

23 Ağu 2020 - 12:30 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Ercan KESKİN - Günaydın. 24 Temmuz da biteceği bilinen bu tazminat günü gelmeden gündeme getirilmeliydi. 1 ay sonra memleketteki siyasetçi, sendikacı ve bürokratların beceriksizliğini örtmek için değil. Hiç birinde liyakat olmayınca böyle olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ağustos 12:30
01

Zafer - Bu Deprem tazminatının uzatılması son derece önemli bir husustur. Bugün Elazığlı depremin yıkıcı etkilerini daha fazla hissetmektedir Memur esnaf işci perişan durumdadır bugün çoğunluğu elinde bulunduran yetkili sendikada STK larıda siyasilerde iş düşmektedir inşAllah Elazığ için hayırlı bir Müjde verilir...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ağustos 12:30