MHP saldırıları kınadı

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Behçet Susmaz, İskenderun’daki hain terör saldırısı

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Behçet Susmaz, İskenderun’daki hain terör saldırısı ve İsrail’in insani yardım gemilerine düzenlediği saldırıları kınadı.

Susmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önceki gece yaşanan iki saldırıyla sarsıldığını ifade etti.

Susmaz, şunları söyledi: “Hatay’ın İskendurun ilçesinde Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı ikmal birliğine yapılan hain terör saldırılarında 7 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz de yaralanmıştır.Son iki ay içerisinde şehit sayısı 32 yi bulmuştur.

Bunun yanı sıra Gazze’ye insani yardım malzemesi götüren Türk bayraklı sivil gemilerimiz İsrail’in askeri saldırısına uğramıştır.

Bu saldırı sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımıza ilişkin bilgiler henüz netlik kazanmamıştır. Son alınan haberlere göre 19 kişinin öldürüldüğü belirlenmiştir. Bu iki saldırıyı da nefretle kınıyoruz.

Şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaraları kardeşlerimize acil şifalar dileklerimi iletiyoruz.

Gazze’ye İsrail tarafından uygulanan insanlık dışı abluka altında yaşam savaşı veren Filistinliler’e insani yardım malzemesi götüren gemilere saldırıda bulunulması barbarlıktır.

İsrail’in Türk bayraklı sivil yardım gemilerine uluslararası sularda askeri müdahalede bulunması uluslararası hukuka aykırı, ahlak ve insanlık dışı düşmanca bir saldırıdır.

Bu saldırının anlaşılması, kabul edilmesi ve izahı hiçbir şart altında mümkün değildir.

İsrail’in Türk gemilerine düşmanca saldırısı karşılıksız bırakılmamalıdır.

Türk hükümetinin, Türkiye’ye açıkça düşmanlık ilanı olan bu saldırıya tepkisi geçici ve göstermelik olmamalı, kağıt üzerinde ve sözde kalmamalıdır.

31 May 2010 - 23:48 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.