MÜFTÜLÜK KÖŞESİ

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca'yı ziyaret etti…

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Nafiz Koca'ya ziyarette bulundu. Ziyarette açıklamalarda bulunan Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, basının gücüne vurgu yaparak; "Basın halkın sesi, gözü, kulağıdır. Yapılan hizmetleri halka duyurur." dedi.

Toplumun her kesimine basın yayın, gazete yoluyla ulaşacaklarına inandıklarını ve bu konuda Günışığı ve Yeni Ufuk Gazetelerinden Müftülük Köşesi talebinde bulunan Müftü Selami Aydın; "Gazetelerde Hakk’ın ve halkın sesini duyurmak suretiyle, Peygamber Efendimizin hayatını, alimleri, İslam’a hizmet etmiş İslam Büyüklerini, devlet büyüklerimizin hayatlarını yazmak suretiyle bu konuda da hizmet verebiliriz." dedi.

İl Müftüsü Aydın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

"Bugün Günışığı ve Yeni Ufuk Gazetelerimizi ziyarete geldik. Basın halkın sesidir, gözü, kulağıdır. Yapılan hizmetleri halka duyurur. Dünya genelinde yaşanan salgın hastalık döneminde basın-yayın daha da öne çıktı. Basın yoluyla, sosyal medya aracılığıyla vatandaşa hizmet etme ön plana çıktı. Bu salgın hastalık henüz daha bitmiş değil. Dolayısıyla da insanlarımız da bu yolla hizmet almaya alıştı."

EN GÜZEL HİZMET YOLU

"Dinimiz de okumayı emreder. Maalesef biz millet olarak pek fazla okumayı sevmiyoruz. Okumak da bizim için çok önem arz ediyor. Hem insanları okumaya teşvik etmek hem de yazmak… Yüce Kitabımız Kur'an okumayı emrediyor. 'Kaleme yemin olsun ki ve onun yazdıklarına'. Dolayısıyla biz basın yoluyla dinimize hizmet edebiliriz. Gazetelerde Hakk’ın ve halkın sesini duyurmak suretiyle, Peygamber Efendimizin Hayatını, alimleri, İslama hizmet etmiş İslam Büyüklerini, devlet büyüklerimizin hayatlarını yazmak suretiyle bu konuda da hizmet verebiliriz."

BASININ KİTLELERE ULAŞIM KOLAYLIĞI

"Camilerde hizmet verebiliriz. Mesela, Cuma günleri sadece erkekler geliyor. Hanımlar gelmiyor camiye, dolayısıyla basın yoluyla hanımlara da ulaşılabilir. Öğrencilerimize ulaşabiliriz. Yani toplumun her kesimine basın yayın, gazete yoluyla ulaşılacağına inandığımız için, bugün ben başta şahsınız olmak üzere sizleri ziyarete geldik. Diğer gazetelerimizi de ziyaret edeceğiz.

MÜFTÜLÜK KÖŞESİ TALEBİ

Bu konuyla ilgili olarak sizlerden talebimiz bize bir müftülük köşesi istiyoruz. Eğer uygun görürseniz biz ilçe müftülerimizle, 20 kişilik vaizlerimizle, müftü yardımcılarımızla ve bu konuda okuyup yazan hocalarımız da var. Bu hocalarımız çalışmalarıyla, gayretleriyle birlikte bize böyle bir imkân açarsanız vatandaşlarımıza hizmet etmek istiyoruz. Ben şimdiden göstereceğiniz anlayışa teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. "

GELECEK NESİLLERE DAHA GÜZEL EMANETLER BIRAKMALIYIZ…

"Bu ziyaretimizi hem bir iade-i ziyaret olarak kabul edin, hem de hayırlı bir işe inşallah başlangıç olarak kabul edelim lütfen. Yerel televizyonlarımız da bizlere destek oluyorlar. Elazığ'a büyük hizmetler yaptığına ben inanıyorum. Vatandaşlarımız bu hizmetten dolayı çok memnunlar. Biz hem televizyonlarla hem de gazetelerimizle beraber bunu birleştirirsek sizin de ifade ettiğiniz gibi gençliğimize büyük hizmet yapabiliriz. Bu vatanı, bayrağı, sancağı, gençlerimize emanet edeceğiz. Dolayısıyla birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik içinde gençliğe daha güzel nasıl emanetler bırakırız; onun çabası içinde olacağız. Hep birlikte. Ben çok teşekkür ediyorum."

"GENÇLİĞE HİZMET EN BÜYÜK TEMENNİMİZ"

Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, böyle anlamlı bir taleple kendi gazetelerinin eksikliğini hatırlatan İl Müftüsü Selami Aydın'a teşekkür ederek; "Sayın müftüm nezaket buyurup mekânımızı şereflendirdiler. Bizleri onore ettikleri için kendilerine saygılarımı sunuyorum.

EN ANLAMLI TALEP

Bu ziyaret her ne kadar gazetemizi ziyaret olsa da çok anlamlı bir taleple de geldiler sayın hocamız. Özellikle içerisinde bulunduğumuz gençlik buhranının, gençliğin her geçen gün biraz daha sıkıntıya girdiği bu dönemde bizlerin kendilerine böyle bir talepte bulunmamız gerekirken, bizim o eksikliğimizi tamamlama adına Sayın Müftüm gazetemize geldiler.

YENİ BİR AYDINLANMA KÖŞESİ

Halkımızın farklı yönlerden aydınlatılmasına öncülük eden Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri bundan böyle sayın hocamızın da tavassutlarıyla, dini konularda ve geçmişte tarihe mal olmuş büyük manevi şahsiyetlerin de gençlik tarafından tanınması yönünde yeni bir aydınlanma yolu açmamıza vesile oldular. Bu eksikliğimizi tamamlamalarından dolayı sayın hocamıza teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

25 Oca 2022 - 17:14 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.