Müftülükte Kurban Kesim Programı Düzenlendi

Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında İlimizde kurban organizasyonu tanıtım toplantısı düzenlendi.

Müftülükte Kurban Kesim Programı Düzenlendi
Müftülükte Kurban Kesim Programı Düzenlendi
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1993 yılından beri düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu çerçevesinde, ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmelerine yardımcı olmak ve yaşamış oldukları bir takım problemlere çözümler üretmek amacıyla düzenlenen yurt içi toplantıları kapsamında 2021 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısına; Tunceli Müftüsü Şevket Dilmaç, Elazığ, Tunceli illerinde görev yapan il müftüleri, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, uzmanlar ve bir kısım din görevlisinin katılımlarıyla, 30 Haziran 2021 Çarşamba günü Elazığ Müftülüğü Edibe Can Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Müftülüğümüzün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Bünyamin Karaman konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda illere ev sahipliği yapan Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın açış konuşması yaptı.

Müftü Aydın; Asırlardır İslam'ın sancaktarlığını yapan, tarihin akışına yön veren, geniş coğrafyalarda medeniyetler inşa eden milletimiz her zaman mağdur, mazlum ve mahzun milletlerin yüzünü güldürmüştür. Yurt içinde olduğu gibi dünyanın her yerindeki muhtaç insanlara yardım elini uzatmış ve onlarla gönül köprüleri kurmuştur.

Bu vesile ile toplantıya iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Vekâletle Kurban Organizasyonu’nda emeği geçenlere teşekkür ederim.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Bünyamin Karaman bir sunum gerçekleştirdi;

Kurban’ın mahiyeti ve önemi hakkında açıklamalarda bulunurken vekâletle kurban konusuna değindi. Karaman, “Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak bizlere büyük görev düşmektedir. Başta görevliler olarak bizler duyarlı olacağız ve halkımızın bu konuda daha bilinçli olması için çalışmalar yapacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın, vakfımızın, daha büyük ölçekte ülkemizin İslam coğrafyasında bütün mazlumlara, bütün mağdurlara el açması, gönlünü açması, yüreğini açması bizim İslam kardeşliğimizin en somut göstergesidir. Kurban organizasyonu da bunlardan bir tanesi. İnşallah bu sene de geçmiş yıllarda olduğu gibi daha bereketli, daha güzel, daha fazla insana ulaşarak, daha fazla hayır dualar alarak milletimizin de önünü bu şekilde açmış olacağız.” dedi.

Bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 1125 TL, yurt dışında da 925 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Karaman , “Vatandaşlarımız https://tdv.org/ ve https://bagis.tdv.org/ adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir” diye konuştu.

Karaman, vatandaşların https://tdv.org/ adresinden kurban bağışı hakkında detaylı bilgi alabileceklerini ifade etti.

01 Tem 2021 - 11:24 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.