MÜSİAD'dan İsrail'e Tepki

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim GÖK, İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara harekatının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim GÖK, İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara harekatının kabul edilemez olduğunu söyledi.

İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara harekatına ve yaşattığı vahşete seyirci kalınmasını eleştiren Gök, "Dünya devletlerinin İsrail’e karşı etkili bir tavır sergileyememesi anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum değildir. İsrail günlerdir çocuk, yaşlı, genç demeden, gözünü kırpmadan insanlık suçu işlemekte, dünya devletleri ise bu katliama gözlerini kapatmaktadır. Özellikle ABD’nin adeta İsrail’in yaptığı bu soykırımı destekler nitelikteki açıklamaları, ülkemiz ve dünya kamuoyu tarafından iyi değerlendirilmeli, hala ABD ve Almanya politikalarını destekleyenler durdukları yerin farkına varmalıdır. Demokrasi getirmek vaadiyle binlerce kilometre öteden gelerek bölgeye ateş yağdıran, kan, gözyaşı ve acının mimarı olan ABD’nin İsrail’e de bir an önce dur demesi ve bu vahşetin bitmesi için adım atması gerekmektedir. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi mezhep çatışmalarının ve görüş ayrılıklarının pençesindeki İslam dünyasının da Filistin’deki dramla ilgilenecek halinin olmadığı görülmektedir. İslam dünyası tek yürek, tek ses olmadığı sürece, dünyanın her köşesinde Müslüman kanının akmaya devam edeceği bilinmelidir" dedi.

İnsanlığını yitirmemiş ülkelerin Gazze’de yaşanan katliama sessiz kalmamasını isteyen Gök şunları söyledi: "İsrail’in Gazze’ye karşı uyguladığı bu soykırımın aslında büyük oyunun bir parçası olduğu gerçeğini unutmamak, büyük resmi göz ardı etmemek gerekmektedir. Bu bakımdan Filistin’in, Afganistan’ın, Doğu Türkistan’ın, Suriye’nin, Irak’ın, Mısır’ın, Libya’nın kısacası İslam coğrafyasının içinde bulunduğu açmaz aynı kirli senaryonun ürünüdür. Türkmeneli’nde, Doğu Türkistan’da, Tuzhurmatu’da, Kerkük’te katliamlar yaşanırken seyirci kalanların Filistin’de akan kanı durdurmasının imkan ve ihtimali bulunmamaktadır. Tüm Müslümanlar kardeştir ve tek bir vücut gibi birbirine bağlı olmak zorundadır. Dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman’ın canı yandığında aynı acıyı hissetmeyen ve harekete geçmeyen toplumun, bir başka bölgede yaşanan acıyı dindirmesi mümkün değildir.Bu vesile ile dünyanın dört bir yanında vahşete ve katliamlara kurban gidenlere Allah’tan rahmet, yaralı Müslüman kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz."Diyoruz ki bu gün kıyam vaktidir,Bu gün insanlığın ayağa kalkma vaktidir.Bu gün kendimize gelme vaktidir.

20 Tem 2014 - 17:27 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.