Musiki müzesi için ilk imzalar atıldı

Elazığ Belediyesi ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında Harput Musiki Müzesi Projesi Protokolü imzalandı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında yer alan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Turizmi Destekleme Programı kapsamında kabul edilen, Harput Musiki Müzesi Projesi’nin imza töreni gerçekleştirildi.

Elazığ Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen proje imza törenine Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Proje kapsamında; tarihi Harput Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne devredilen Harput Konağı’nın bir bölümünde oluşturulacak Harput Musiki Müzesi’nde Türk Musikisi’nde çok önemli bir yere sahip olan Harput Musikisi’ne ait eserler yer alacak.

Müze içerisinde yazarlar, şairler ve musiki üstatlarının eserlerinin canlı tutulmasının yanı sıra balmumu heykellerle de geleneğe ait görsel zenginlik sunulacak.

15 Mar 2021 - 15:21 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.