Naht Sanatı İki Kardeşe Terapi Oldu

Haber: Vedat Yetik - Elazığ’da lise yıllarında naht sanatına büyük ilgi duyan Ahmet Sait Gül, 9 yıl aradan sonra hayaline kavuştu. Ablası Rümeysa Demirol ile birlikte iş hayatına atılan Ahmet Sait Gül, işini büyüterek sipariş alma noktasına ulaştı.

Naht Sanatı İki Kardeşe Terapi Oldu
Naht Sanatı İki Kardeşe Terapi Oldu
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elazığ’da eğitimini tamamladıktan sonra özel bir firmada işe başlayan Ahmet Sait Gül, iş yerinde ciddi bir kaza atlattı. Kazanın ardından işten ayrılan Gül, lise yıllarında büyük ilgi duyduğu mobilya ve kıl testere sanatına atılmaya karar verdi. Kendi atölyesini açan Gül, çevresinin ve ailesinin tepkilerine rahmet azmederek işini kısa sürede büyüttü.

Naht sanatına başlama sürecini anlatan Ahmet Sait Gül, şunları kaydetti: “Lisede iş teknik dersinde öğretmenizin kıl testere sanatını öğretmesiyle böyle bir merak başlamıştı. Ben kıl testeresini aldım evde çalışmaya başladım. Kendi emeklerimle bir şeyler yapmaya çalışıyordum. Üniversite döneminde mobilya bölümüne gitmek istedim. Ancak babam elektrik elektronik bölümünü okumam istedi. Okulu kazandım ve mezun oldum. Okulu bitirdikten sonra kendi alanımda işe başladım. Fabrikada çalışırken bile mobilya, kıl testere ahşap sanatı sürekli içimdeydi. Boş vakitlerimde bu işi yapmaya çalışıyordum. Fabrikada çalışırken ciddi bir kaza atlattım. Rapor aldım. Bu süre içerisinde yine kıl testere sanatını araştırmaya devam ettim. Daha sonra fabrikadan ayrılma kararı aldım. Atölyemi açtım. Malzemelerimi aldım. İlk zamanlarda çevrem ve ailem bana olumsuz tepkiler verdiler. Çok acılı bir çalışmayla işimi büyüttüm. 6 ay sonra ortaya çok ciddi eserler çıktı. Bu eserlerimi kitap fuarında sergiledim. Çok büyük talep ve ilgi gördü. Bu da beni mutlu etti. Ortalama 12 senelik bir emek var. Bu işin okulunu okumadım ama araştırdım, emek verdim. Naht sanatı bize ecdadımızdan kalma bir sanat. Bu sanatın unutulması beni üzdü. Çok şükür geldiğimiz nokta iyi. İnşallah daha güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışacağım. Bu sanatı duyurmaya çalışacağız.”

“TEDAVİ SÜRECİME YARDIMCI OLDU”

Ahmet Sait Gül’e destek veren abla Rümeysa Demirol, naht sanatının önemli bir iş çalışma olduğunu söyledi. Bu sanatın terapi özelliği olduğuna dikkat çeken Remüysa Demirol, “Ben terapistim. Rahatsızlığımdan dolayı asıl mesleğime ara verdim. Naht sanatına ağırlık verdim. Bu sanat bana terapi gibi geldi.” dedi.

Kanser hastalığı nedeniyle danışmanlık mesleğine ara vererek naht sanatına yöneldiğini belirten Rümeysa Demirol, “Özel danışmanlık merkezimiz vardı. Küçük oğlum kaza geçirdi. Beyin kanaması geçirdi. Ben çok ciddi anlamda dağıldım. 6 ayın sonucunda oğlum kendine gelmeye başladı. Fakat ben ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Kanser hastalığı başlangıcıydı. Bu süreçte eşim bana biraz ara ver demesiyle işe ara verdim. Tedavi noktasında tıbbi tedavinin yanında gerçekten de terapi anlamında naht sanatına ağırlık verdim. Kanser korkulacak bir şey değil. Başlama dönemindeyse moralinizi yüksek tutacak kendinizi ciddi anlamda meşgul edecek ve sevdiğiniz bir meşguliyet olursa bununla beraber tedavinizi devam ettirirseniz kısa sürede atlatacağınız bir rahatsızlıktır. Ben bunun bir örneğiyim. Bu anlamda bu tür rahatsızlık geçiren arkadaşlarımızın bu tür şeylere yönelmelerini öneriyorum.” diye konuştu.

19 Tem 2019 - 14:12 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.