NASIL NORMALLEŞECEĞİZ

Kısıtlamalara uyulmazken normalleşmenin beklenmesi biraz zor görünüyor. Kısıtlamalar lokanta, kafe ve kahvehaneler için mi geçerli?

NASIL NORMALLEŞECEĞİZ
NASIL NORMALLEŞECEĞİZ
Haber albümü için resme tıklayın

Yarın ki Kabine toplantısında yüz yüze eğitim, restoran ve kafelerle ilgili kararlar alınması beklenirken, Elazığ’da peş peşe gelen karantina haberleri ve kısıtlamaların ihlalleri normalleşmeyi geciktireceğe benziyor.

Elazığ’da kepenk kapatan esnaf sayısı her geçen gün artarken, il genelinde hafta sonu uygulanan kısıtlamalara sadece esnafın uyduğu görülmekte.

Yönetici ve idareciler tarafından delinen kısıtlamalar karşısında evine ekmek götürmekte zorlanan esnaf isyan noktasında. Bir an evvel normalleşen iller arasında yer almak istediklerini ifade eden esnaflar,” Bizim suçumuz ne bizi yönetenler kısıtlamalara uymazken, uymadıkları da kamuoyu tarafından izlenirken, bizler daha ne kadar dayanacağız? Çevre iller de normalleşmeye geçilirken bizim günahımız ne? Aslında ilk normalleşmeye geçen il olmamız gerekirken, bu gidişle daha çok beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

İlimiz bir deprem felaketi yaşadı, peşi sıra yaşanan Pandemi ile yoksulluklarımız kat be kat arttı. Yardım çığlığımızı duyuramıyoruz.” Dediler.

HER HAFTA KISITLAMA DELİNİYOR

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması her ne hikmetse yönetici ve idareciler tarafından ihlal ediliyor.

Geçtiğimiz haftalarda kısıtlamalara rağmen il valisinin Hazarbaba kayak merkezini dolduran kalabalıklar ile yaptığı paylaşım tepkilere neden olmuştu. Tüm bu tepkilere rağmen önlem alınması gerekirken, bu hafta da Elazığ belediyesi gençlik merkezi Hazarbaba kayak merkezine götürdüğü depremzede çocuklar ile tepkilere neden oldu.

BELEDİYE GENÇLİK MERKEZİ ÇOCUKLARI HAZARBABAYA GÖTÜRDÜ

“ Elazığlı Depremzede Çocuklar, Hazarbaba'da Kayak Yaptı” başlılığı ile duyurulan haberde maske ve mesafenin olmadığı fotoğraflar ile yapılan haberde Hazarbaba kayak merkezinde depremzede çocukların eğlendiği gözlendi.

Heber şöyle devam ediyor, “

Gençlik Meclisi üyeleri, Sivrice'de 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında ortaya çıkan salgın nedeniyle mağdur olan çocuklara destek ve moral vermek amacıyla "Depremzede çocuklar Gençlik Meclisi ile sosyalleşiyor" sloganıyla çalışma başlattı. Çalışma kapsamında gönüllü gençler, Aşağı Demirtaş, Kırklar, Doğukent mahallelerindeki konteyner kentlerde yaşayanlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi depremzede çocukları tespit ediyor. Daha sonra Elazığ Belediyesinin desteğiyle konteyner kent ve evlerinden alınan çocuklar, Hazarbaba Kayak Merkezi'ne götürülüyor. Gönüllü ağabey ve ablalarının desteğiyle çocuklar merkezde doyasıya eğleniyor.” Deniliyor.

Soruyoruz:

- pandemi nedeniyle okulların yüz yüze eğitimi ertelenirken, bu çocukların maskesiz ve mesafesiz bir ortamda bulunmalarının riski yok mu?

- Kısıtlama yalnız esnaf için mi?

- Sağlık Bakanının tüm uyarılarına rağmen, cenaze, taziye, toplanı, kongrelerde bir araya gelinmesinin anlamı ne?

- Bu gidişat daha ne kadar devam edecek?

BİRLİKTE BAŞARMALIYIZ

Elazığ’ın bir an evvel normalleşen iller arasına girebilmesi için başta yönetici ve idareciler olmak üzere top yekün kurallara uyulması gerektiği ifade edilerek,” Kurallara uyulması gereken bir mücadele içerisindeyiz. Ancak bunun için insanlar arasında ayrım yapılması doğru değil. Bir mücadele veriliyorsa hep birlikte verilmeli bunun da öncülüğünü il valisi yapmalı, gerekli tüm önlemleri alarak uygulanacak kısıtlamalar sonucunda istenilen sonuç elde edilir.

Tüm bu yaşananlar karşısında Elazığ’ın ne zaman normalleşeceği merakla bekleniyor.

28 Şub 2021 - 16:56 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

FERHAT - Biz Elazig depremine şükür ettik çadırlarda kaldık onada şukur ve pandemi süreci basladi esnaf bitmiş durumda anlayan yok halimizden bizler zor durumdayiz çoluk çocuk sahibiyiz ekmegimizin pesindeyiz birakin calisalim ve suanda hasta degilken 14 gun karantinadayız biz bunları hak etmiyoruz sesimizi duyan yokmu kardesim ihtiyaçlarimiz var koyde yaşıyoruz. Karantinadayız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Şubat 16:56
01

doğan - bu memleketin en zenginleri esnaflar...patronlar nedense daha çok ağlıyor. asıl mağdur olanlar emeği ile çalışan işçi kesimi..yıllarca vatandaşa fahiş fiyatla mal satan esnafın ağlaması çok ilginç ....zamanında yaptıklalrına saysınlar...dürüst esnafa ise hiç bir lalfım yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Şubat 16:56