Oğuzhan Demir tartışmaları değerlendirdi

MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, Elazığ Belediye Meclisi toplantısında yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, Elazığ Belediye Meclisi toplantısında yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Demir, yaşanan tartışmayı ve yaklaşımı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a yakıştırmadıklarını dile getirerek, cumhur ittifakına zarar verebilecek her türlü açıklama ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Oğuzhan Demir, Elazığ Belediye Meclis toplantısında yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamada bulunarak, “Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Bey’in özellikle Belediye meclis üyemiz Behçet Susmaz Bey’e ve diğer meclis üyelerimize yönelik üslubu bizleri haddinden fazla üzmüş, rahatsız etmiş, incitmiş ve kırmıştır” dedi.

Elazığ Belediye Meclisi nisan ayı toplantısında MHP’li Belediye Meclis Üyesi Behçet Susmaz’ın Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a imar konusunu kast ederek, “Vatandaşla oturup pazarlık yapmadın mı?” sözü meclisinde büyük gerginliğe neden olmuştu.

Bunun üzerinde Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz “Eğer bir vatandaşla pazarlığa oturan adi ve şerefsizdir. Bunu ispatlamayan da adi ve şerefsizdir. Utan, utan, utan. Sen devlet nasıl yönetilir biliyor musun? Bunu bileceksin. Kullandığınız cümlelere dikkat edeceksiniz. Bir vatandaşla pazarlığa oturmak, kim?” diyerek cevap vermişti.

Belediye Meclisinde yaşanan tartışmaları değerlendiren MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, yaşanan tartışmayı ve yaklaşımı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a yakıştırmadıklarını belirterek, “Başkan beyden ummadığımız bu siyasi uslub kendilerine de yakışmamıştır. Bu incinmişlik ve kırılmışlığımıza rağmen Yeni Kapı ve Cumhur İttifakı ruhuyla hareket ederek Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Bey’in bu tavrını aşırı yoğunluğuna, yorgunluğuna, toplantı anındaki gerginliğine vererek ve de iyi niyetle düşünerek Behçet Susmaz Bey’in, diğer meclis üyelerinin ve ülkücü camianın incilmişliğini giderebilmek için üzerine düşeni ivedilikle yapmasını bundan sonraki süreçte ise daha sağduyulu davranmalarını beklemekteyiz.” dedi.

“GÖNÜL GÖNÜLE VEREREK MÜCADELE EDİLMELİ”

Haklı haksız tartışmasına girmeden her türlü cevap haklarının saklı kalmak şartıyla Cumhur İttifakı sürecine zarar verecek sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Demir, bu durumun her iki partinin mensupları ve yöneticileri tarafından uyulması gereken bir mecburiyet olduğunu söyledi.

Oğuzhan Demir, Cumhur İttifakına zarar verebilecek her türlü açıklama ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini dile getirerek, “Milliyetçi Hareket Partisi yöneticileri olarak bizler Cumhur İttifakı ruhuna aykırı olabilecek tutum ve davranışlardan uzak durmaya azami ölçüde gayret gösterirken, aynı hassasiyetle davranılmasını Ak Partili yöneticilerden de beklemek en tabii hakkımızdır. Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze Bey’in de Ak Partili milletvekillerinin de Ak Partili Belediye Başkanlarının da ve Ak Partili yöneticilerinin de yaşanan ve yaşanabilecek bu tür olumsuz hadiselerle alakalı çözüm ve yaptırım odaklı açıklama yapmalarını beklemekteyiz. Geçmiş de yaşanmış tatsız olayların ve kırıcı açıklamaların 15 Temmuz günü itibariyle başlayan yeni süreçle birlikte geçmişte kalması gerektiği Türk Devletinin Türk Milletinin bekaa sorunu yaşadığı bu zorlu süreçte Milliyetçi Hareket Partili ve Ak Partili yöneticilerin arasındaki bu tür gerginliklerin ittifak düşmanlarını sevindirmekten ve de Cumhur İttifakına zarar vermekten başka bir işe yaramayacağı bilinmeli ve ona göre daha ölçülü hareket edilmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti mensuplarının İttifak ruhuyla hareket edip Devletimizin ve Milletimizin içinde bulunduğu bu zorlu sürecin üstesinden gelebilmek için el ele, omuz omuza,gönül gönüle vererek mücadele etmeli Cumhur İttifakına zarar verebilecek her türlü açıklama ve davranışlardan kaçınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

11 Nis 2018 - 15:37 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.