Oklüzyon tedavisinde yeni yönetim

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anadilim Dalı’nda hastaların yüzde yüz tıkalı olan damarları, Kronik Total Oklüzyon tedavisinin yeni yönetimi olan Retrograt yaklaşım tekniği ile açılıyor.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anadilim Dalı’nda hastaların yüzde yüz tıkalı olan damarları, Kronik Total Oklüzyon tedavisinin yeni yönetimi olan Retrograt yaklaşım tekniği ile açılıyor.

Dünyada son yıllarda uygulanan bu yöntem Türkiye’de sayılı merkezde uygulanmakta.

Konu ile ilgili bilgiler veren Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi ve Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. M. Necati Dağlı, Kardiyoloji alanında Türkiye’de ve Dünya’da yeni uygulanan tekniklerin Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde de uygulandığını belirterek, yüzde yüz tıkalı olan kalp damarlarının Türkiye’de çok az merkezde yapılan arkadan açma tekniği ile açıldığını söyledi.

Bu yöntem sayesinde 15 ile 20 yıllık tıkalı kalp damarlarını güvenli bir şekilde açtıklarını belirten Doç. Dr. Dağlı, “ Hastanemize başvuran 4 hastamızın tıkalı olan damarlarını bu yöntem sayesinde başarılı bir operasyonla açtık. Uzun süre açılamayan tıkalı damarları olan hastaları bu yöntemi uygulayarak başarılı sonuçlar aldık. Bu teknik yıllardır tıkalı damarı ve önlenemeyen göğüs ağrıları olan hastalar için yeni bir umut olacaktır. Doğu Anadolu bölgesinde bu yöntemi uygulayan ve başarılı

sonuçlar alan tek hastaneyiz. Kronik kapalı damarların açılması için uygulanan arkadan açma tekniği uygulaması çok zor ve ileri derecede beceri isteyen bir yöntem. Bu yöntem Türkiye’de ve dünya’da son yıllarda uygulanmaya başlanmıştır” dedi.

14 Ağu 2014 - 19:28 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.