OKUL YAPIMINI KİM ENGELLİYOR?

2016 yılında yapımı için programa alındığı belirtilen Uzuntarla Köyü okulunun yapımının engellendiğini iddia edildi.

OKUL YAPIMINI KİM ENGELLİYOR?
Haber albümü için resme tıklayın

Elazığ merkeze bağlı Uzuntarla köyü Muhtarı Ali Özarslan, köylerine yapılması planlanan ve 2016 yılında programa alınan okul yapımının engellendiğini iddia etti.

Uzuntarla Köyü Muhtarı Ali Özarslan, gazetemize yaptığı açıklamada, “ Köyümüzdeki okul 1958 yılında yapılmıştı. Okulumuz taşımalı eğitim merkezi haline getirildi. 14 dersliği vardı. Verdiğim dilekçe sonrasında okul 2016 yılı yatırım programına alındı. Yatırım programına alınan okulumuz İl Milli Eğitim Müdürü tarafından iptal edildi. Okulu Cip köyünde yaptırmaya çalıştı. Bunun üzerine biz bakanlığa dilekçe yazdık. Yazdığımız dilekçe sonrasında bakanlık okulun Cip köyüne yapılmasına izin vermedi. Okulun tekrar köyümüzde yapılması için çalışma başlatıldı. 2020 yılı yatırım programına alındı. Ancak meydana gelen deprem sonrasında proje durduruldu. Deprem sonrasında okulumuzu yıktılar. Hemen inşasına başlayacaklarını ifade ettiler. İlgili müteahhitle görüştüm. Müteahhit hemen çalışmalara başlayacağını ifade etti.” Dedi.

İHALESİ YAPILMASINA RAĞMEN NEDEN KİM TARAFINDAN ENGELLENİYO

2016 Yılında programa alınan Uzuntarla köyü okulu 24 Ocak 2020 de yaşanan depremin ardından hasar aldı. Okulun yıkım işlemi gerçekleştikten sonra TOKİ tarafından ihalesi yapılarak zemin etüt çalışmalarının da tamamlandığını ifade eden Köy Muhtarı Özarslan, Milletvekili Metin Bulut okulun yapılması için gerekli çalışmaların yapıldığını söylediğini belirterek, “ Okulun TOKİ tarafından ihalesi yapıldı. Milletvekilimiz Metin Bulut bu noktada bize yardımcı oldu. İhalesi yapılan okulu inşa edecek müteahhit çalışmalarına başladı. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü okulun yapımını engelliyor. Gerekçe olarak ise okulun öğrenci sayısını gösteriyor. 36 öğrencimiz olduğunu iddia ederek ben okulu yaptırmam diyor. Ancak okulumuzun toplam öğrenci sayısı 230’dur. Kuzova Bölgesi’nde tek bir okul vardı. O da köyümüzdeki Uzuntarla Okulu’ydu. Milli Eğitim Müdürü Müteahite iptal yazısının bakanlıktan çıkartılacağı söylenmiş ve çalışmalar durdurulmuştur. ”Diye konuştu

AYRIMCILIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Köy Muhtarı Ali Özarslan köylerinin Alevi köyü olduğu için bir ayrımcılık yaşadıklarına inandıklarını ifade edere, “ 2016 yılında köyümüzde yaşayan vatandaşlar ile birlikte Milli Eğitim Müdürünün yanına gitmiştik. Bu görüşmelerimiz sırasında müdür yardımcısı İbrahim Fidan’da vardı. İbrahim Fidan yumruğunu masaya vurarak bize Cip köyüne okul yaptıracağını Uzuntarla’ya okul yaptırmayacağını söyledi. Bu tavır sonrasında bakanlığa şikayette bulundum. Cip köyünü bakanlıktan habersiz bir şekilde yatırım programına almaya çalıştılar. Verdiğim dilekçe sonrasında iptal edildi. Bizim köyümüz Alevi köyü olduğu için okul yaptırmam diyorlar. Bütün gerekçeleri bu başka da bir gerekçeleri yok.” Dedi.

BAKANLIK OLURUNA RAĞMEN NEDEN ENGELLNİYOR

İşin peşini bırakmayan köy muhtarı Özarslan, Bakanlığı aradığını ve aldığı cevapta ihalenin iptal edilmediğini ifade edere, “ Milli Eğitim Bakanlığı’nı aradım. Okulumuzun akıbetinin ne olduğunu sordum. Bakanlık görevlisi bana okulumuzun ihalesinin TOKİ tarafından yapıldığını ve ilgili müteahhitte verildiğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluruna rağmen İl Milli Eğitim Müdürü’nün engeliyle karşılaşıyoruz. Feyzi Gürtürk okulumuzun yapımını engelliyor. Valimizle bu konuda görüştüm. Milli Eğitim İl Müdürü Feyzi Gürtürk ile görüşeceğini söyledi. Sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk beni aradı. Bana muhtar kimi ararsan ara ben bu okulu buraya yaptırmayacağım dedi. Köyümüze yapılması gereken okulu merkezde yaptıracağını söylüyor. Amaçları bu yıl ki yatırım programında okulumuzu iptal ettirip Cip’e yaptırmaktır. Burada tamamen mezhepçi bir anlayış bulunmaktadır. Şuanda okulumuzun yapılması için zemin etüdü çalışması yapıldı. Kazıklar çakıldı. Ancak az önce de ifade ettiğim gibi Milli Eğitim Müdürü mezhepçilik yapıyor.” Diye konuştu.

06 May 2021 - 15:11 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.