ÖLÇÜCÜ SINAV SAATLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

ÖSYM Elazığ İl Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ölçücü YKS öncesi adayları sınav saatlerine dikkat etmeleri noktasında uyardı

ÖSYM Elazığ İl Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ölçücü , 26 -27 Haziran 2021 tarihlerin de, Temel Yeterlilik Testi(TYT), Alan Yeterlilik Testi(AYT) ve

Yabancı Dil Testi(YDT) olarak üç oturumda yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi, sınava girecek adaylara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Ölçücü , “ 2021 yılında İlimiz de YKS Sınavına toplam 115 binada 24.958 aday girecektir. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonraki oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Adaylar sınava girerken yanında bulundurması gereken belgeler

Sınav Giriş Belgesi, nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport, Türk Vatandaşlığı’ndan izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kart’ın aslı, Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı, T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan “fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu” veya “fotoğraflı, barkodlu-karekodlu” Geçici Kimlik Belgesi de sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunların dışında; Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

Nüfus cüzdanlarını kaybeden adaylar için, Cumartesi günü saat 07.00-17.00 arası, Pazar günü saat 07.00-15.30 Nüfus İl Müdürlükleri açık olacaktır.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getirmemelidir. Adayların sınavda kullanacakları gereçler kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

Adayların sınavdan önce Sınav giriş yerlerini önceden gidip görmeleri, adayların yararına olacaktır. (pandemiden dolayı binayı dıştan görebileceklerdir.)

Adayların sınava sadece bir refakatçı(pandemiden dolayı) ile birlikte gelmeleri ve aday yakınlarının sınav binaları önlerinde gürültü yapmamaları adayların yararına olacaktır.” dedi

22 Haz 2021 - 16:28 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.