'Önümüzü görmekte zorlanıyoruz'

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Avcıl, özel sektörde yap-sat yapan müteahhitlerin önünü görmekte zorlandıklarını söyledi.

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Avcıl, özel sektörde yap-sat yapan müteahhitlerin önünü görmekte zorlandıklarını söyleyerek, maliyet artışlarının, bundan sonra yapılacak konutların fiyatına olumsuz etki edeceğini ancak mevcut yapılan ve satışı devam eden konutlara, bu artışın yansımadığını söyledi.

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Avcıl, son dönemde döviz kurlarında görülen yükseliş, petrol fiyatları ve inşaat malzeme fiyatlarında, öngörülmesi mümkün olmayan maliyet artışlarının yaşandığını belirterek, mevcut rakamlar üzerinden, özellikle müteahhitlerin devam eden projelerinde zorluklar yaşandığını açıkladı.

Son bir yıldır yaşanan fiyat artışlarına, döviz kurlarının ilave yük bindirmesiyle birlikte müteahhitlik sektörünün önünü görmekte zorlandığına dikkat çeken Avcıl, üyelerinin taleplerini dinledi.

Avcıl, özel sektörde yap-sat yapan müteahhitlerin önünü görmekte zorlandıklarını söyleyerek, maliyet artışlarının, bundan sonra yapılacak konutların fiyatına olumsuz etki edeceğini ancak mevcut yapılan ve satışı devam eden konutlara, bu artışın yansımadığını belirtti.

Avcıl, konut almayı düşünen vatandaşlara “Şu an alım yapmak için en uygun dönem” tavsiyesinde bulundu.

Müteahhitlerin çok kazandığı yönündeki iddiaları değerlendiren Avcıl, bu nedenle talep azalması olduğunu ve fiyatların çok afaki olmadığını dile getirdi.

Avcıl, kısa bir süre de olsa konut kredi faizlerinin 0.98’e düştüğünü anlatarak, “Meslektaşlarımız da, konut girdilerindeki fiyat artışlarını fiyatlarına yansıtmadı. Dolayısıyla, şu anda konut alma zamanı olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Müteahhitler ise, inşaatta önemli bir tüketim kalemi olan demirin ton fiyatının 3 bin 200 liraya yaklaştığına dikkat çekerek, demir fiyatlarındaki KDV oranının geçici de olsa yüzde 1’e düşürülmesini talep etti.

28 May 2018 - 14:03 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.