Örnek Genç Çiftçi İlk Hasadını Aldı

Genç Çiftçi projesinden aldığı hibe ile Sivrice İlçesi Gözeli Köyünde çilek yetiştiriciliği yapan Sümeyye Tanrıverdi yılın ilk hasadını almaya başladı.

Çilek hasadına; İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Sivrice Tarım ve Orman Müdürü, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak üreticilere bugüne kadar verilen destekler ile bölge ekonomisine ciddi katkı sağlandıklarını söyleyen İl Müdürü Karahan; " Genç Çiftçi Projesi ile Elazığ ilinde üç yıllık süre zarfında 639 gencimize; çilek yetiştiriciliği, küçükbaş hayvancılık, büyükbaş hayvancılık, arıcılık, seracılık ve mantar üretimi gibi birçok başlıkta destekler sunduk.

Bugün Gözeli Köyünde Genç Çiftçi Projesinden almış olduğu hibe desteği ile çilek yetiştiriciliği yapan Sümeyye Tanrıverdi kardeşimizin yetiştirdiği çileklerin ilk hasadını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tadı ve kendine has aroması ile ilimizin önemli bir değeri olan bu çilekler, genç kardeşimizin aile ekonomisine ve çilek üretimine büyük katkı sağlıyor.

Sümeyye kardeşimize gençlerimize örnek olduğu ve üretime katkı sağladığı için teşekkür ediyor, ürününün bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Sümeyye Tanrıverdİ ise; " Tarlalarımız vardı ama değerlendiremiyorduk. Genç Çiftçi projesini duyunca proje hazırlayıp katılmak istedim. İl Müdürümüz Turan Karahan ve müdürlük çalışanları bana çok yardımcı oldu. Ülke tarımına ve aile ekonomisine katkıda bulunmak benim için büyük gurur. Genç arkadaşlarıma da böyle projelere müracaat etmelerini tavsiye ediyorum " dedi.

12 Haz 2020 - 11:31 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.