Ortak gayemiz Elazığ olacak

Elazığ’ın ekonomik ağırlıklı sivil toplum örgütleri Genç Askon(Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği) ve Genç Tümsiad(Tüm Sanayici İş Adamları Derneği) bir araya gelerek Elazığ’a ekonomik olarak yapılan yatırımları ve sorunları değerlendirdi.

Elazığ’ın ekonomik ağırlıklı sivil toplum örgütleri Genç Askon(Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği) ve Genç Tümsiad(Tüm Sanayici İş Adamları Derneği) bir araya gelerek Elazığ’a ekonomik olarak yapılan yatırımları ve sorunları değerlendirdi.

Askon dernek binasında gerçekleştirilen toplantıya Genç Askon Elazığ Şube Başkanı Bünyamin Toğmuş, Genç Tümsiad Elazığ Şube Başkanı Erkan Demir ve iki derneğin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte üyeleri katıldılar. Elazığ’ın ekonomik olarak istenilen seviyeye gelmesi için Stk’ların istişare toplantıların önemli olduğu vurgulanan toplantıda karşılıklı olarak ortak mesajlar verildi.

ELAZIĞ’IN ÖZ KAYNAKLARI İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Genç Tümsiad Elazığ Şube Başkanı Erkan Demir; Elazığ’ın ekonomik olarak istenilen seviyeye gelmesi için öz kaynakların değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama ne yazık ki istenilen ve beklenilen uygulamalar gerçekleştirilmiyor. Yöresel ürünlerimizi tanıtacak ambalajımız bile yok. Artık Elazığ’ın birlikte hareket etme zamanıdır. Elazığ’daki bütün dinamikler ilgili kurumlarla birlikte harekete geçirilmelidir. Turizm, yer altı kaynakları, yöresel ürünler, musiki, ağır sanayi, inanç turizmi, coğrafi özellikler bakımından zengin bir iliz. Elazığ’ın öncelikli sorunları öz değerlerimizi kullanamamaktan kaynaklanıyor. Yatırımcının önündeki engeller kaldırılmalı. Yatırımcılara her türlü olanaklar sağlanmalı’’ dedi.

SİYASİ BEKLENTİMİZ VE KAYBIMIZ HİÇ BİR ZAMAN OLMADI

Genç Tümsiad Elazığ Şube Başkanı Erkan Demir; Genel anlamda Elazığ’daki Stk’lar asli görevlerinin dışında ki işlerle meşgul oldukları için Elazığ’a yatırım noktasında ilgili kurumlarla kopuk bir görüntü ortaya çıkıyor. Kim Elazığ’a bir çivi çakmışsa Allah ondan razı olsun. Bu memlekete yapılacak her yatırım geleceğimize ve çocuklarımıza bırakacağımız en büyük eser olacaktır. Bugüne kadar Tümsiad ve Genç Tümsiad olarak her hangi bir siyasi beklentimiz ve kaygımız olmadı. Tek beklentimiz Elazığ’a yapılacak yatırımlar ve Elazığ’ın yaptığı başarılı çalışmalarla bölgesinde söz sahibi olması oldu’’dedi.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Genç Tümsiad Elazığ Şube Başkanı Erkan Demir;Tümsiad olarak ortak girişimler sonucunda Elazığ’da başarılı çalışmalar yaparak Güç panel fabrikasını Elazığ’a kazandırdık.Bu şekilde Elazığ’a ciddi bir şekilde katkı sağladığımıza inanıyorum.İstihdam açısından düşündüğümüz zaman bir çok kişiye iş imkanı ortaya çıkıyor.Elazığ’da üretilen malzemeler yurdun dört bir yanına ve dünyaya pazarlanıyor..Elazığ’ın menfaatine olan her türlü toplantıya katılıp fikir elde ediyoruz.Genç Askon olarak güzel bir birliktelik ve oluşum sağlamışsınız.Sizlere başarılar diliyorum.İlimizle ilgili yapacağınız faydalı çalışmalarda yanınızda olacağız,unutmayalım ki birlikten kuvvet doğar’’dedi.

FİKİRLERİ VE PROJELERİ ÖNEMSİYORUZ

Genç Askon Elazığ Şube Başkanı Bünyamin Toğmuş; Kurulduğumuz ilk günden bu yana öncelikle kendimizi ifade etme ve neler yapmak istediğimizi anlatmak için yola çıktık. Yola çıktığımız arkadaşlarımızın fikirlerini ve projelerini önemsedik. Elazığ’ın ekonomik hamleler yapmasının zamanı gelmiştir. Elazığ’da bulunan Stk’lar ilimizin menfaati için sürekli bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Genç Askon olarak birçok projemiz var. Bunları kısa vadede hayata geçirmek için kendi alanımızla alakalı kurslar ve seminerler vermeyi hedefliyoruz. İlimizdeki ekonomik alandaki sosyal sorumluluk projelerinin doğru şekilde aktarılması için istişareler yapacağız’’dedi.

EKONOMİK YATIRIMLAR ÖNEMSENMELİ

Genç Askon Elazığ Şube Başkanı Bünyamin Toğmuş; Elazığ’a birden fazla farklı sektörlerde hizmet veren üretim ağırlıklı yatırımcılar kazandırılmalı. Kapılar aşındırılmalı, imkânlar sunulmalı. İlimizin tepe yöneticilerinin bu konuda daha öz verili çalışması gerektiğine inanıyorum. Güzel şeyler yapılacağı zaman her kesimin taşın altına elini koyacağını düşünüyorum. Genç Askon olarak bu tür toplantılarımız devam edecek. İstişare edeceğiz, tartışacağız ama faydalı olan her konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız. Elazığ’da yeni bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bundan böyle Elazığ’da bulunan birçok Stk ve kurumla bir araya geleceğiz. Yapacağımız çalışmalar hakkında istişare edeceğiz, Genç Tümsiad olarak ilimize yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum, bundan sonra da ilimizle ilgili birçok konuda bir araya geleceğimizi düşünüyorum’’ dedi.

16 Nis 2014 - 14:57 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.