PEYNİRE ZAM YOLDA

Süt ürünleri satan ve hayvan yetiştiriciliği uğraşan Levent Sevinç, kilosu 75 TL’den satılan peynire 1 Aralık itibari ile yüzde 15 oranında zam yapılacağını belirtti.

PEYNİRE ZAM YOLDA
PEYNİRE ZAM YOLDA
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Yemdeki fiyat artışının etin yanı sıra süt ürünlerine de zam olarak yansıdığını kaydeden Levent Sevinç, “Fiyatların normalleşmesi için yem fiyatlarının düşmesi lazım.” dedi.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Gıda fiyatlarındaki artış vatandaşın gündemindeki yerini korurken Kapalı Çarşı esnaflarından Süt ürünleri satan ve hayvan yetiştiriciliği uğraşan Levent Sevinç, peynir fiyatlarında geçen sene ve bu sene arasında çok fark olduğunu kaydederek, 1 Aralık’tan itibaren süt ürünlerine yüzde 15 oranında zam gelmesi beklendiğine dikkat çekti. Her çiğ süte yapılan zamdan sonra, sütten üretilen bütün ürünlere zam geldiğini belirten Levent Sevinç; “Üretici zarar ettikçe vatandaş da zora düşecek.' dedi.

*SEVİNÇ; “YENİ BİR ZAM YİNE BEKLİYORUZ”

Süt ürünleri satan ve hayvan yetiştiriciliği uğraşan Kapalı Çarşı Esnaflarından Levent Sevinç, kilosu 75 TL’den satılan peynire yeni zam yapılacağını belirtti. Peyniri sofralardan uzaklaşmaya başladığını ifade eden Sevinç, “Geçen sene ve bu sene arasında çok fark var. Vatandaşın alım gücü yok. Temel gıda ürünlerinden süt ve süt ürünlerine de art arda zam gelmeye devam ediyor. Süt ürünleri, peynir fiyatları yüksek bunun nedeni ise süt fiyatlarının artışı. Fabrikalar sütü 10.50 kuruşa kadar alıyorlar. Bizde yüksek fiyattan almak zorunda kalıyoruz. % 15 oranında yeni bir zam yine bekliyoruz.” dedi.

*14 TANE İNEĞİMİ KESİME GÖNDERDİM.

Süt ve ürünlerindeki artışın temel sebebinin yem fiyatlarına gelen zamlar olduğuna dikkat çeken Sevinç; “Fiyatların normalleşmesi için yem fiyatlarının düşmesi lazım. Yem fiyatlarına müdahale edilmedikçe zamlar devam eder. Ben aynı zamanda hayvancılık yapıyorum biz bu yıl 14 tane inek kesime gönderdik. Biz peyniri 65 TL’den alıyoruz müşteriye 75 TL’den satıyoruz. Geçen sene bu zamanlar 35 TL’den satıyorduk.” İfadelerini kullandı.

TARIM VE HAYVANCILIĞA GEREKLİ DESTEK VERİLMESİ ŞART

Levent Sevinç; esnaf ve vatandaşın mağduriyetinin gelen zamlarla birlikte her geçen gün arttığını dile getirerek; “Et ve süt ürünlerine yüzde 30- 35 oranlarında zam yapılması iyi değil. Müşterilerimizde şikâyetçi. Satışlarda düşüş var. Süt ve süt ürünlerine yapılan zammın en büyük etkeni, artan maliyet ve yem fiyatları. Bu fiyatlar artınca insanlar hayvanlarına bakamıyor. Hayvanlarına bakmadıkları için ürettikleri sütten ve peynirden istedikleri geliri elde edemiyorlar. Bu yüzden ister istemez fiyatlarda artış oluyor, fiyatlarda artış olduğu zaman bu sefer de vatandaşa yansıyor. Vatandaş bidonları alamıyor artık. Tarım ve hayvancılığa gerekli destek verilmesi şart.” şeklinde konuştu.

EĞİLMEZ; “BÖYLE GİDERSE TEK DİLİM HALİNDE PEYNİR ALACAĞIZ”

Kapalı Çarşı’ya peynir alışverişi yapmak amacıyla gelen Serkan Eğilmez fiyatlar karşısında şaşkınlığını dile getirerek; “Peynir kahvaltının olmazsa olmazı ama bu gidişle soframıza peynir bile koyamayacağız. Durum çok kötü ilerliyor, bu fiyatlar karşısında resmen yaşam mücadelesi veriyoruz. Küçük bidonla alıyoruz. Böyle giderse tek dilim halinde peynir alacağız.” diye konuştu.

İsmini vermeyen bir vatandaş ise “Hiçbir devletin yaptığı zammın aşağı düştüğü görülmedi. Birçok evde geçimsizlik yaşanmasının en büyük sebebi mevcut şartlar.”

22 Kas 2022 - 16:22 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Dilara Mengünoğul


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.