REİS ELAZIĞ'I TOPARLA !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ ziyaretiyle ilgili vatandaşa beklentiniz nedir diye sorduk, vatandaş verdiği cevapla taşı gediğine koydu: Sayın Cumhurbaşkanımızdan hiçbir beklentimiz yoktur, zira kendisi üzerine düşeni yerine getirdi ve deprem anından itibaren hem devlet hem de hükümet dinamiklerini harekete geçirerek aksiyon aldı. Beklentimiz yerel aktörlerimizden. Yerel aktörlerimiz Sayın Cumhurbaşkanını yanlış brife etmesinler yeter. Biz sadece Sayın Cumhurbaşkanına haykırıyoruz:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Ocak Pazartesi günü Elazığ’a geliyor. Cumhurbaşkanı’nın Elazığ programı depremzedeler başta olmak Elazığlıları heyecanlandırdı.

24 Ocak depreminin üzerinden tam bir yıl geçti. Depremin yıldönümü münasebetiyle Elazığ’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremden dolayı yapılmış olan TOKİ Konutları başta olmak üzere Kentsel Dönüşüm projeleri ve deprem yaralarının nasıl sarıldığını yerinde inceleyecek.

GEÇ KALINMIŞ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ’a gelişi vatandaşı heyecanlandırdı. Deprem sonrası yapılan konutların büyük bir kısmının henüz tamamlanmadığından, ilçeler ve bir çok köyde ağır hasarlı binaların henüz yıkılmadığından, yıkılan evlerin ise bir çok yerde enkazlarının kaldırılmadığından şikayetçi olan vatandaşlar Cumhurbaşkanı’nın Elazığ’a gelişini gecikilmiş karar olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ’a gelişi şehirde olumlu havanın esmesine neden oldu. Vatandaş Cumhurbaşkanının Elazığ’a gelişini farklı önlerden ele alarak farklı yorumladı.

SÖNÜK GEÇEN KONGRE Mİ, CHP’Lİ VEKİLLER Mİ?

Kimi vatandaş Erdoğan’ın Elazığ’a gelişini geçtiğimiz hafta yapılan 7. Olağan İl Kongresinin sönük geçip delegelerin büyük bir kısmının bile oy kullanmadığına bağlarken kimi vatandaş da Cumhurbaşkanı’nın Elazığ’a gelişini geçtiğimiz günlerde Elazığ’a gelen 30 CHP’li Milletvekilinin tuttuğu raporun Cumhurbaşkanına ulaşmasından kaynaklı olduğuna bağladı.

YERİNDE İNCELEME AMAÇLI

Ak Parti’ye yakın kaynaklar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ’a gelişinin kesinlikle deprem sonrası yapılanları ve yapılmayanları yerinde görüp eksiklikleri gidermek amaçlı olduğunu iddia ettiler.

Başkan Erdoğan’ın Elazığ’a gelişi vatandaşlar nezdinde de büyük bir heyecan uyandırdı. Başkan Erdoğan’ın Elazığ’a gelişini nasıl değerlendiriyorsunuz diye sorduğumuz vatandaşlardan farklı tepkiler aldık.

VATANDAŞ TEPKİLERİNDE KARARSIZ

Bir kısım vatandaş Cumhurbaşkanının gelişi hayırlara vesile olacak, dertlerimizi dinleyecek ve bir yıldır çektiklerimize bizzat kendisine anlatacağız diye mutluluklarını ifade ederken bir kısım vatandaş da Cumhurbaşkanının gelişinin hiçbir faydasının olmayacağını ileri sürerek şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımız Elazığ’a geldiklerinde sorunları bizzat yerinde görmek için sorunlu yerlere gelirse elbette ki faydası olacaktır. Ama biz umutlu değiliz, çünkü Sayın Cumhurbaşkanına yine her şeyi yolunda güllük gülistanlık olarak gösterecekler ve Sayın Cumhurbaşkanı da gezip gördüğü yerlere göre yorum yapacak ve şehirdeki problemler büyüyerek devam edecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEKİ UCUBELERİ GÖSTERECEKLER Mİ

Örneğin Sayın Cumhurbaşkanını Kentsel Dönüşüm alanlarında yapılan bir katta 9 dairenin bulunduğu ve her dairenin 2 artı bir olduğu binalara götürüp o binaların dar koridorlarını gösterebilecekler mi? Ya da Sayın Cumhurbaşkanını Sivrice İlçesine götürüp orada yapılan ucube konutları gezdirip halkın tepkisini gösterebilecekler mi, tabi ki hayır.

GEZİNİN FAYDASI OLMAYACAK

Ne yapacaklar Sayın Cumhurbaşkanının gözüne perde çekmek ve kendisini çok seven halkla arasını açmak halkın gözünden düşürmek için TOKİ’nin yapıp da bitirdiği güzel bir iki örnek daireyi gösterecekler, birkaç tane de halinden memnun vatandaşla muhatap edecekler ve koskoca Cumhurbaşkanını kandıracaklar. Dolayısıyla böyle bir gezinin ne Elazığ’a ne de Cumhurbaşkanına faydası olmayacaktır. Bundan dolayıdır ki Sayın Cumhurbaşkanının Elazığ ziyaretlerinin Elazığ’a fayda getireceğini düşünmüyoruz.

CUMHURBAŞKANININDAN BEKLENTİ YOK

Cumhurbaşkanından beklentiler ne olmalı diye sorduğumuz vatandaşlar ise Cumhurbaşkanından beklentilerinin olmadığını tek beklentilerinin şehrin yerel aktörlerinden olduğunu söylediler. Yerel aktörlerden beklentilerinin ise Cumhurbaşkanını yanlış yönlendirmemek olduğunu ifade ettiler.

İSTİSMARCILARDAN HESAP SORSUN

Konu ile ilgili bir vatandaş Sayın Cumhurbaşkanımızdan hiçbir beklentimiz yoktur. Zira depremin olduğu andan itibaren gereğini yaparak devletin ve hükümetin bütün dinamiklerini harekete geçirip kesenin ağzını bile açmıştır. Bizim beklentimiz yerel aktörlerimizden. Yerel aktörlerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı etkileyip her şeyi güllük gülistanlık göstermesinler ki Sayın cumhurbaşkanımız kaynakların yerinde kullanılmadığını kendisinin iyi niyetlerinin nasıl istismar edildiğini görsün de hem istismarcılardan hesap sorsun hem de halkın gönlündeki yerini bir kez daha perçinlesin. Onun için biz Sayın Cumhurbaşkanına buradan bir kez daha sesleniyoruz; REİS ELAZIĞ’I TOPARLA.

22 Oca 2021 - 16:57 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Nebahat Yaşar - Sayın cumhurbaşkanım Elazığ a geliyorsa Elazığ ın hayrına olur tabi ki Kendisi vatandaşın derdimi dinlemek için geliyordur bundan kimsenin şüphesi olmasın Reisi iyi karşılayın kakoya yakışır bir şekilde saygılarımla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 16:57
07

Yusuf - Elazığın hakkı olan BÜYÜKŞEHİR Elazığ'a teslim edilirse ancak toparlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 16:57
06

Yavuz AKDENİZ - Adam ne yapsın daha bu millet herseyden şikayetçi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 16:57
05

Korkut - Muhterem Devlet Başkanımız,ilkönce Parti'nin Elazığ yönetimi Elazığ siyasetin de hiç karsiligi olmayan,silik şahsiyetlerden olması nedeniyle halk çok soğuk,ikincisi ,şehir merkezindeki mahalleler yıkık ve harabe halinde,hiçbir muteahhitle anlaşma sağlanamadığı için böylece yıllarca harabe kalacak görünüyor.Eger devletimiz Kentsel dönüşümü makul fiyatlarla TOKİ eliyle buralara uygularsa şehir ayağa kalkar.Aksi halde buralar için bir çözüm görünmüyor.Belediye de kifayetsiz olduğu için bir sonuç alınamıyor.Riskli alan,riskli bina kararları ile yine Devletimiz ,;ZatıAlinizin direktifleri ile mutlu bir sonuç alınacağına kaniyiz.Safa geldiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 16:57
04

BÜYÜKŞEHİR - Zerre kadar Elazığı seven Elazığ basını varsa Büyükşehir şimdi dillendirilmeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 16:57
03

Hasan Hüseyin KARAGÖZ - Gazetenizi mümkün olduğunca sık takip etmekteyim bu mahşetiniz çok ama çok anlamlı burda dikkat edilmesi gereken hususları belirtmişsiniz yerel aktörlerin rolü, istismarcilardan hesap sorulması ve herşey güllük gülüstanlik gibi CUMHURBASKANİMİZA gösterilmesi herşeyi REİS'ten beklemek yerine onun yükünü hafifletmek ve hemşerilerimizin sorunlarını çözmek en iyi dava arkadasligidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 16:57
02

depremzede vatandaş - Meselenin özü budur işte. sn Cumhur başkanım seni seviyorum amma bu vekillerin dediği hiçbirşey doğru çıkmadı. köyde isteyene ne iki kat yapıldı ne 9 nüfuslu vatandaşa 3+1 verildi. ki zaten bu memlekette 2+1de bi hatadır. onun yerine 120m2 olsun yeterdi vatandaşa. bunu bile düşünemedi sn vekillerimiz. yazıklar olsun vekillere

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 16:57
01

Alper Kadir - Başlık tam yerinde olmuş. "Reis Elazığ'ı toparla" başka kimsenin de toparlama ihtimali yok zaten. Bunun da bir tek formülü olur. Dörtlü ekibin hepsini değiştirin, "oy potansiyeli" diye bir kaygıyı -bu sefer- boş verin, dürüst ve helal-haram bilebilecek yeni ve genç isimlerle çıkın vatandaşın karşısına... Zaten vatandaş Reis'e oy verecekse verecek, yeter ki yeni isimler insanları rahatsız etmeyen isimler olsun. Başka formülü yok, biri bile kalsa unutun Elazığ'ı. Bu öneriyi de anket yapın bakın Elazığ ne diyecek?. Biz üstümüze düşeni yapıp haberdar edelim, gerisi memleketin kaderi. Bakalım zaman gelmiş mi, yoksa dövünmeye devam mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 16:57