Rektör Göktaş, Sunguroğlu’nu Ziyaret Etti

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ’da yükseköğretimin gelişmesi ve Fırat Üniversitesi’nin kurulmasında büyük katkıları bulunan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Kerim Sunguroğlu’nu evinde ziyaret etti.

Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Kerim SUNGUROĞLU, Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ’a Elazığ’da yükseköğretimin başlangıcından Fırat Üniversitesi’nin bu güne gelinceye kadar yaşananları aktardı.

Bir hayal ile başlayan Fırat Üniversitesi’nin kurulması sürecinde başta rahmetli Prof. Dr. Mustafa Temizer olmak üzere şimdiye kadar görev alan bütün yönetimlerin üniversiteye katkılarının olduğunu ifade den Prof. Dr. Sunguroğlu, Üniversitemizin teknik ve maddi zorluklara rağmen şehrin önde gelenleri, dönemin idarecileri ve Elazığ halkının destekleri ile kurulma sürecinin tamamlandığını ve kurulma aşamasında Elazığ Halkı’nın üniversite kurulması için kendi özel arazilerini dahi bağışladıklarını vurguladı.

Eğitim ve öğretimin sağlanması için il dışından hocaların büyük güçlüklere rağmen Fırat Üniversitesi’ne getirildiğini, bu emeklerin sonucunda üniversitemizin akademik başarılarının gurur verici olduğunu belirten Prof. Dr. Kerim SUNGUROĞLU, Elazığ’ın ve Fırat Üniversitesi’nin daha iyi yerlerde olması için küskünlük ve kırgınlıkların bir kenara bırakılarak akademik çalışmaların artması gerektiğini, Elazığ halkı ve idarecilerinin desteğiyle bunun başarılacağına inandığını ve yeni yönetime başarılar dilediğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Göktaş ise verilen mücadeleler ve büyük emekler sonucunda Fırat Üniversitesi’nin günümüzde 45 bin öğrencisi, 2 bin akademik ve 3 bin idari personeli ile 50 bin kişilik büyük bir aileye dönüştüğünü ifade ederek, bunda katkısı olan önceki yönetimlerin hepsine teşekkür etti.

Elazığlı vatandaşlarımız ve şehrin önde gelenlerinin desteğiyle huzurlu bir ortamda Fırat Üniversitesi’ni çağdaş, evrensel normları esas alan bir yapıya dönüştürmeye gayret edeceklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Göktaş, Fırat Üniversitesi’nin bu seviyeye gelmesinde emeği geçen herkese şükran duyduklarını, bu süreçte emeği bulunan ve vefat edenlere de Allah’tan rahmet, aramızda olanlara ise huzurlu ve sağlıklı bir ömürler diledi.

30 Kas 2020 - 14:51 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.