SAHİ FIRSATÇI KİM?

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar devam ederken akaryakıt başta olmak üzere her şeyin fiyatı yandaş basının tabiriyle güncelleniyor.

SAHİ FIRSATÇI KİM?
SAHİ FIRSATÇI KİM?
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Zam yağmuru özellikle akaryakıtta sürekliliğini koruyor.

Elektrik ve Doğalgazdan bahsetmeye gerek var mı bilmiyoruz.

Gıda maddelerinden tutun da diğer zorunlu tüketim malzemelerine kadar hemen her kalemde neredeyse günlük zamlar söz konusu.

Marketler neredeyse vardiyalı sisteme geçecek ve gece vardiyasında çalışanlarını ürünlerin üzerlerindeki fiyat etiketlerini değiştirmek için görevlendirecek duruma gelmiş.

Erk sahipleri halktan daha çaresiz olacak ki kendi yarattıkları fırsatçıların peşine düşmeyi akletmeyip her geçen gün farklı bir günah keçisi bulma çabasında.

Kimi zaman tarladaki çiftçi, kimi zaman tezgahının başındaki marketçi kimi zaman da etini dişine takarak üretim yapan sanayici bu fırsatçılık kavramıyla yaftalanıyor.

Sahi yaşanan bu ekonomik sıkıntının müsebbibi kim ya da kimler?

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Sayın Abdullah Akın yıllara sari bazı verileri Sosyal Medya hesabından yayınlayıp sadece bir kalemden yola çıkarak Ayçiçek Yağının üretim serüveninde fırsatçının kim olduğunu maliyet tablosuyla tüketicinin dikkatlerine sunmuş.

Kent Kulisi olarak Sayın Akın’dan aynen iktibas ediyoruz.

Kıymetli arkadaşlarım;

Sizin için Ayçiçek Yağının üretim serüvenini aşağıdaki tabloda maliyetlendirdik. Sorum şu;

Marketçi mi fırsatçı, eli öpülesi çiftçi mi, ayçiçeğini yağa çeviren fabrika mı fırsatçı?

Yoksa kardeşlerimizi bu hale getiren AKP mi fırsatçı? Lütfen fiyat artışlarını inceleyiniz.

Ayçiçeği Yağı Üretimi İçin Gereken Ana Kalemler:

BU HİTAM ŞEKLİ SADECE AĞALARIN YÖNETTİĞİ SARI SENDİKALARDA OLUR.

Daha 15 gün öncesi yani, 10 Ocak 2021 günü kuruluş yıldönümüydü.

Bu tür oluşumların doğması, emeklemesi, derken yürümesi hiç de kolay değil.

2009 yılının 10 Ocağında nasıl doğduğunu, hangi meşakkatlerle bu günlere geldiğini o doğum sancısını çekenler ve bu sancıya şehadet edenler bilir.

Sendikacılığın ne demek olduğunu çok iyi bilen biri olarak bu doğum sancısına şehadet edenlerdenim.

2009’dan beri geçen bu zaman zarfında BEMBİRSEN’i bizler, şehrin tüm katmanları tarafından sevilip sayılan gittiği her ortamda saygı ve tazimi ziyadesiyle gören Sayın Süleyman Akay’la tanıdık.

BEMBİRSEN’i kimse bilmez ama Sayın Akay’ı herkes tanır, bilir bu şehirde.

İsmi, temsil ettiği sendikasından fersah fersah önde olan bir Sendika İl Temsilcisi hakkında aynı sendikanın tepe yöneticilerinin sendikal edep ve adaba aykırı bir şekilde Elazığ Belediye Başkanlığına yazdığı iki satır zaten bu sendikanın kurumsallığını anlama açısından önemli ip uçlarını veriyor.

BEMBİRSEN Genel Merkezi tarafından Elazığ Belediye Başkanlığına hitaben yazılan; “İl Temsilcisi Süleyman Akay’ın İl Temsilciliği görevi hitam bulmuştur.” Demek aymazlıktan öte Elazığ’daki varlıklarını kendisine borçlu oldukları Süleyman Akay’a saygısızlıktan öte bir şey değildir.

Daha, sendikalarına Elazığ’da itibar kazandırıp yıllarca il temsilciliklerini yapan yol arkadaşlarına yazdıkları hitam bildirim yazılarında ismin önüne “SAYIN” ibaresini ekleme nezaketini gösteremediklerine değinmek bile istemiyorum.

Belediye Başkanlığına yazdıkları iki satırlık yazıyla Sayın Akay’ı görevden almalarının bana göre iki nedeni vardır.

Bunlardan biri Süleyman Akay isminin teşkilat içerisinde parlayan bir yıldız olmasından kaynaklı yaşanan bir gelecek endişeleri veya liyakatten yoksun olduklarının bilincinde oldukları için hak etmedikleri makamdan olma korkuları.

Diğeri de komplekslerine yenik düşerek aymazlık yapmaları.

Aksi olamaz. Olsaydı teşkilat disiplin ve adabına göre davranırlardı.

Görevden almaları gerekiyor idiyse kuruluşundan bu yana emek verip külfetini çeken gerek işveren gerekse üyeleri nezdinde üst düzey bir saygınlığa sahip Sayın Akay’ı, yapacakları bir törenle taltif ve teşekkür ederek kendisinin istifa etmesini rica ederlerdi.

Ama ne yazık ki bu nezaketten yoksun bir sendika tepe yönetimi var ortada.

Dolayısıyla sendikal edep ve adaba mugayir bir yöntemle görev hitamının kurum başkanlığına bildirilmesi Sayın Akay nezdinde BEMBİRSEN üyelerinin tümüne yapılan bir saygısızlıktır.

Bu saygısızlık BEMBİRSEN’in üst kimliği olan MEMURSEN tarafından gündeme alınmalı ve bu saygısızlığın hesabı sorulmalıdır.

Emeğini ve külfetini taşradakilerin çektiği bir sendikanın nimetlerinden faydalanan tepe yöneticileri külfet nimet dengesini gözetmeyip ne oldum delisi davranışlarıyla gündem olabiliyorsa sonun başlangıcına adım atılmış demektir.

Bana göre Sayın Akay’a yapılan bu davranış, BEMBİRSEN’in Elazığ sendikal hareketlerinde kendi tabirleriyle hitam bulup bitap düşmüştür.

Top, an itibariyle Elazığ’daki BEMBİRSEN üyelerindedir.

Kendilerinden kesilen aidatlarla maişetlerini sağlayanların yine kendilerinden biri olan İl Temsilcilerini bu şekilde görevden almalarının hesabını sormalılar.

Hiç bir şey yapamıyorlarsa üyeliklerini pazarlık konusu edip USLU durmayan tepe yöneticilerine parmak sallamasını bilmeliler.

Hülasa, Sayın Akay hak etmediği bir muameleye maruz kalarak mağdur edilmiş görülse de bana göre gayet mağrur bir şekilde geri dönmelidir.

Tabi ki o döndüğünde bazı usulsüz davranıp usturupsuz karar alanlar USLU USLU yol almış olacaklardır, hem de ense traşlarını göstere göstere.

Küçük bir not; Değerli dostum Akay’a bir telefon kadar yakın olduğumuz biline.

TEŞEKKÜRLER SAYIN AYDIN

Atandığı günden bu yana şehrin tüm katmanları tarafından beğeniyle takip edilip takdir edilen İl Müftüsü Selami Aydın gazetemizi ziyaret etti.

Bürokratların ziyaretleri genelde nezaket içerikli olsa da Sayın Aydın bu nezaketine bir de anlam yükleyerek gelmişti.

Hal hatır faslından sonra sebeb-i ziyaretleri hakkında bir ön bilgi veren Sayın Aydın’ın dert edindiği toplumsal sıkıntılara neşter vurma adına bir eksikliğimizi tamamlamak üzere geldiğini anlamak bile mutlu etti bizleri.

Zira Sayın Aydın’ın dediği gibi gazeteler insanların bilgilendirilip toplumun aydınlanmasını sağlamak için neşredilen yazılı mevkutelerdir.

Her konuda ahkam kesip topluma bilgi akışı sağlayan gazetelerdeki eksikliğimizin ne olduğunu geç de olsa Sayın Müftümüzün ziyaretiyle fark etmiş olduk.

Sayın Aydın çok nezih bir dil, çok latif bir üslupla bu eksikliği ikame etmeye talibiz der de biz Sayın hocamızın bu anlamlı talebine yok der miyiz?

Dolayısıyla bundan böyle manevi konularda da halkımızı aydınlatmaya, kafalara takılan dini konulardaki sorulara cevap bulmak için gazetemizin bir MÜFTÜLÜK KÖŞESİ olacak.

Bu köşede her gün farklı bir değerli hocamız, zaman zaman tarihe geçmiş manevi şahsiyetlerimiz hakkında, zaman zaman fıkhi konularda zaman zaman da Siyer-i Nebi ile alakalı konularda Peygamber Efendimizden nakiller yaparak bizleri müstefit kılacaklar.

Şehrimizin manevi önderliği misyonunu üstlenen, şehrin manevi yönden eksikliklerini kendisine dert edinip çözüm arayışlarında olan Müftümüz Sayın Selami Aydın’a sonsuz teşekkürler.

25 Oca 2022 - 17:04 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.