Şehit Binbaşı için tören düzenlendi

Tunceli’de teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Özel Harekat (JÖH) Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in naaşı, Elazığ’da düzenlenen törenin ardından Ankara’ya gönderildi.

Tunceli’de teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Özel Harekat (JÖH) Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in naaşı, Elazığ’da düzenlenen törenin ardından Ankara’ya gönderildi.

Tunceli’nin Çiçekli bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde şehit olan JÖH Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel için Elazığ Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Elazığ milletvekili Metin Bulut, MHP Elazığ milletvekili Yavuz Temizer, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, şehidin eşi Burcu, annesi Emine, babası, yakınları, askeri personeller ve polisler katıldı.

Tören, şehidin naaşının askeri hastaneden getirilip, katafalka konulmasıyla başladı. Daha sonra şehit için saygı duruşunda bulunuldu. Şehidin özgeçmişinin de okunduğu törende, anne Emine Güzel, “Yavrum ben seni böyle mi görecektim, ben seni almaya mı gelecektim, Allah’ım benim sıramdı” diyerek, ağıtlar yaktı.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK"

Törende konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak ise, "Şehidimize Allah’tan rahmet dilerken, ailesine, jandarmamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bu mukaddes topraklarda var olmanın ve huzur içerisinde yaşamanın bedeli hep ağır oldu. Bu memleketin, bu milletin şanını, şerefini, haysiyetini ayakta tutabilmek için büyük fedakarlıklar yapılmıştır ve bu yolda da binlerce şehitler verilmiştir. Şehitlerimiz bizim şehitlerimizdir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki güvenlik güçlerimiz bugün olduğu gibi yarın da canları pahasına bu kutsal vatanı kararlı bir şekilde savunmaya devam edeceklerdir. Bu mücadelede şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, onlara bu alçakça saldırıları yapan vatan hainleri mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaklardır" dedi.

Şehidin naaşı, Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör'ün dua etmesinin ardından askerler tarafından omuzlara alınarak, uçağa götürüldü. Şehidin eşi Burcu Güzel’de, şehidin fotoğrafını alıp sarıldı. Cenaze Ankara’ya gönderildi.

27 Eyl 2015 - 12:19 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.