Sivrice Doğalgaza Kavuşuyor

Elazığ’ın önemli turistik ilçelerinden olan; Sivrice uzun bir süredir talep ettiği doğalgaza kavuşuyor.

Sivrice Doğalgaza Kavuşuyor
Sivrice Doğalgaza Kavuşuyor
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, yaptığı müjde nitelindeki açıklama ile Sivrice’ye doğalgazı getirecek ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı. Gündoğan, “Enerji Piyasası Denetleme Kurulunun 11 Şubat 2021 tarihli toplantısında alınan karar ile Sivrice İlçemiz de doğalgaz dağıtım kapsamına alınmıştı.

Bugün itibari ile Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürümüz Resul Korkmaz beyle birlikte ilk kazmayı vurduk. Yaklaşık bir ay içerisinde ilçemizdeki yeni yapılan konutlara, doğalgaz çekimi tamamlanacaktır. Bu yıl yaklaşık 6 km’lik hat çekimleri yapılacak olup, alandaki 310 konut ve resmi kurumlara gaz verilmeye başlanacaktır. Her yıl genişleme kapsamına alınarak, hem ilçemizde yapılacak olan ikinci etap konutlara hem de diğer mahallelerimizde ki konutlarımıza 3 yıllık bir süre içinde, gaz çekimi tamamlanacaktır. CNG istasyonu kurulumu da, tamamlanmak üzere olup Ekim ayında faaliyete geçecektir.

Doğalgazın ilçemize gelmesi, ilçemizin büyüyerek gelişmesi, açısından önem arz etmektedir.

Günümüz yaşam şartları dikkate alındığında; insanların artık sobalı evlerde oturmak istememesi ve bununda ilçeden sürekli göçlere neden olduğu, ısınma probleminin giderilmesiyle birlikte, kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutların yapılmasıyla bu göçlerin tersine döneceği kuşkusuzdur.

Doğalgazın ilçemize gelmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza ve emeği geçen herkese ilçem halkı adına teşekkür ederim.” dedi

19 Eyl 2021 - 12:41 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.