SURİYELİLER İÇİN "SOSYAL UYUM VE YAŞAM EĞİTİMİ"

Elazığ’da yaşayan Suriyelilere "Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitim Programı" kapsamında eğitim verilmeye başlandı.

SURİYELİLER İÇİN "SOSYAL UYUM VE YAŞAM EĞİTİMİ"
Haber albümü için resme tıklayın

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Elazığ’da barınan savaş mağduru ailelerin sosyal hayata uyum sağlamaları için Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi verilmeye başlandı.

Şoförler odası cemiyeti ek binasında verilen eğitimlere çok sayıda Suriyeli vatandaş katıldı. Eğitimin zorunlu olduğu kurslarda sınıflarda oturacak yer bulamayan vatandaşlar ayakta dersleri dinlemek zorunda kaldı. Bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerin ardından yetkililer Suriyeli Vatandaşların belirli gruplar halinde kurslara alınacağını bildirdi.

23 Kas 2022 - 13:27 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Dilara Mengünoğul


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.