Suriye'ye kulak ver Elazığ

Elazığlılar, Suriye’de özellikle Halep’te her geçen gün daha da kötüye giden ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliğine Elazığ Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı Elazığ Şubesi işbirliğiyle başlatılan ‘Çöp Olmasın, Şifa Olsun’ kampanyasıyla çare olmaya çalışıyorlar.

Elazığlılar, Suriye’de özellikle Halep’te her geçen gün daha da kötüye giden ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliğine Elazığ Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı Elazığ Şubesi işbirliğiyle başlatılan ‘Çöp Olmasın, Şifa Olsun’ kampanyasıyla çare olmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz hafta başlatılan ilaç ve tıbbi malzeme toplama kampanyası, Elazığlıların yoğun ilgisiyle sürüyor.

Yaşanan insanlık dramının her geçen gün daha da uç noktaya ulaştığı Suriye'de yaşanan saldırılar sonucu hastane yok, ilaç yok, tıbbi malzeme yok. Bölgede bulunan sınırlı sayıdaki doktor, tedavi hizmeti sunmaya çalışırken, ilaç ve tıbbi malzeme desteği bölge için hayati önem arz ediyor.

SURİYE’YE KULAK VER ELAZIĞ

Elazığlılar, Suriye’de yaşanan drama sessiz kalmayarak, Elazığ Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı Elazığ Şubesi aracılığıyla, mazlum halka destek sağlarken, İHH mikrofonlarına konuşan Suriyeliler yaşanan dramı gözler önüne seriyor.

Acil ilaç ihtiyacını anlatan Suriyeli bir eczacı, “Biz Suriye'nin batısında bir kasabada yaşıyoruz. Burada bulunmayan ilaçlar yüzünden çok zorluklar çekiyoruz. İlaçları bulsak dahi stoklanmış olduğu için aşırı pahalı. Bizim serumlara, ağrı kesicilere ve şeker hastaları için ilaca ihtiyacımız var, ama bulamıyoruz. Dediğim gibi bulsak dahi stoklanmış oldukları için çok pahalı oluyor. Allah sizlere karşılığını versin.” sözleriyle yaşadıkları dramı özetlerken,

Suriye’de yaralıların tedavisi noktasında imkansızlıklarla mücadele ettiklerini anlatan Eczacı Abdülmecit Ahmed ise şöyle konuştu: “Tıbbi açıdan özellikle kuzey ve batı Halep kırsalında çok eksiklerimiz var. Tüm hastaneler bombalanmış, hastane yok. Özgürleştirdiğimiz bölgelerde ise ilaçlarımız da eksik. Beşar Esad yönetimi ilaç fiyatlarını yükseltiyor, ilaçları yanlarında tutup bize yüksek fiyata satıyorlar. Fakirlerin yanında ise Allah'tan başka kimse yok, Allah onlara yardım etsin. İnsanların çoğunda ilaç alacak para bulunmuyor ilaçların yarısını rejim elinde tutuyor.”

BAŞKAN YANILMAZ’DAN KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

Kampanyaya destek çağrısını yineleyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Kampanya sonunda Suriye'deki ve özellikle Halep'teki kardeşlerimize bu ilaçları göndereceğiz. Elazığlı hemşehrilerimiz her zaman mazlumların, yetimlerin, kimsesizlerin yanında olmuştur, bugün de gereken desteği sağlayacaklarına inancım tamdır.” dedi.

İHH GÖNÜLLÜSÜ DR ABDURRAHMAN TARTIK: “YARDIMLARIMIZI ESİRGEMEYELİM”

İHH gönüllüsü Dr Abdurrahman Tartık, Suriye'deki hastaneleri ziyaret vetme imkanı bulduğunu belirterek, “Hastanelerin durumu içler acısı. 300-350 bin nüfuslu Halep'te 6 doktor var, yaralı sayısı ise 30-35 bin civarında. Bu yaralılara bodrum katlarında bakılıyor. Tıbbi ekipman ve ilaç açısından çok zor durumdalar. Halkımızdan yardımlarını esirgememelerini bekliyorum.” diye konuştu.

Kampanyaya destek veren vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları ilaçları insanlık adına Suriyeli mazlumlara gönderdiklerini ifade ederken, “Evlerde kullanılmayan çok ilaç var. İsraf etmek yerine çare olsun diyerek oraya gönderelim” sözleriyle kampanyaya destek çağrısında bulundular.

Kampanyadan dolayı Elazığ Belediyesi ve İHH Elazığ şubesine teşekkür eden Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammet Coşkun ise, “Suriyeli kardeşlerimizin çok zor durumda olduğunu biliyoruz. Bizler de en azından bu kampanya ile onlara destek sağlayalım” diye konuştu.

Şehrin pek çok noktasında kurulan stantlarda sürdürülen ve Elazığlıların genç-yaşlı, kadın erkek büyük bir duyarlılık gösterdiği kampanya sonunda toplanacak ilaç ve tıbbi malzemeler, doktorlar tarafından tasnif edilerek, Suriyeli mazlumlara ulaştırılacak.

07 Ara 2016 - 21:13 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.