Susmaz’dan Dikkat Çeken İddia

Haber: Faik Akgün -  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi Behçet Susmaz, Elazığ Belediyesi’nde birçok birim müdürlüğünün vekaleten yönetildiğini, geçmiş dönemlerde müdür olan isimlerin ise işe gelmediğini ifade ederek, işe gelmedikleri halde maaşlarını aldıklarını iddia etti.

Elazığ Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantıları’nın son oturumu yapıldı. Son oturuma MHP Belediye Meclis Üyesi Behçet Susmaz’ın belediyenin birim müdürleriyle ilgili açıklaması damga vurdu. Susmaz, Elazığ Belediyesi birim müdürlerinin görevlerine vekaleten baktığını ve daha önce müdürlük yapmış kişilerin ise maaşlarına almalarına rağmen işe gitmediklerini iddia etti.

“Maaş Alıyorlar Ama Göreve Gelmiyorlar”

Elazığ Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü Nisan Ayı Belediye Meclis Toplantıları’nın son oturumunda söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Behçet Susmaz, Elazığ Belediyesi’nin 29 birim müdürlüğünün 19'unun vekaleten atanan kişiler tarafından yönetildiğini vurguladı. Susmaz, “Belediyemizin birim müdürlerinin listesini çıkarttım. Belediyemizin 25 müdürlüğü var. Bunların 6 tanesine asil 19 tanesi ise vekaleten atanan isimler müdürlük yapıyor. Yani belediyemizdeki müdürlerin yüzde 24'ü asaleten yüzde 76'sı ise vekaleten bu görevleri sürdürüyor. Müdürlüklerde vekâleten görev yapan arkadaşlarımızdan önce asaleten görev yapan müdürlerimiz nerede? Yaptığımız araştırma neticesinde öğrenebildiğim kadarıyla daha önce müdürlük yapan arkadaşlarımız görevden alındıktan sonra başka bir göreve de verilmiyor. Bir müdür görevinden alındıktan sonra aynen merkez valisi gibi bir yere sabah gidip akşam geliyor. Bu belediye çok değişik siyasi partiler içerisinde yönetilmiş olsa kadro değişiklikleri olabilir. Ama uzun yıllardan beri Elazığ Belediyesi aynı görüş ve düşüncede olan belediye başkanlarımız ve ekiplerimiz tarafından yönetiliyor. Buna rağmen bu kadar müdür değişikliği ve kadro israfının sebebini anlamış değilim. Beytülmâl diyoruz, tahmin ediyorum Elazığ Belediyesi’nde daha önce birimlerde müdürlük yapmış bilgi birikimi olan tecrübesi olan insanlar maaş alıyor. Ama atıl halde bekliyor ve herhangi görevde bulunmuyor. Hatta birçoğu göreve de gelmiyor mesaiye 'de uymuyor. Bu kişiler ne yapıyorlar bilmiyorum.” dedi

MHP Meclis Üyesi Behçet Susmaz’ın iddialarının ardından belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın bu iddialara cevap vermeyerek sesiz kalması mecliste şaşkınlık yarattı.

04 Nis 2021 - 12:22 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Deniz - Behçet Bey,bu arkadaşları tek tek tesbit ettir,isimlerini açıkla ki hem yaptırımı olsun,hemde vatandaş olarak bizlerde üstüne gidelim.Bakalim yine sessiz kalınacak mi?Burası hiçbir belediye başkanının babasının çiftliği değildir,millet olarak parasını bizler ödüyoruz.Kimsenin kimseyi idare etmesine göz yumulmaz.Haram olsun , ağızlarından burunlarından gelsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Nisan 12:22
01

Aaa - Behcet bey mustafa paşa mahallesi Albayrak sokakta sizin döneminizde kendi cıkarlarınız için yapılan usulsüz imar değisikliği günümüzde dahi insanları mağdur etmekte kendi pisliğinizi görmezden gelip baska insanlara yorum yapma hakkınız yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Nisan 12:22